Opony samochodowe Audi
części samochodowe
Kalkulator OC mfind
opony i alufelgi
Tarcze, hamulce

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu

Ambiente Oświetlenie

Warsztat
ZAGATO
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 212
Rejestracja: 02 maja 2015, 20:12
Lokalizacja: Bytów

Post autor: ZAGATO » 31 sty 2018, 10:41

Tylko jak je dopasowac bo ja z elektryki zupełnie zielony jestem
A6 c5 1.9tdi afn
A6 c6 2.0tdi blb

idek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 25
Rejestracja: 16 paź 2017, 07:56
Imię: Jarek
Moje auto: Allroad C6
Rocznik: 2009
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Polska Krasnystaw

Post autor: idek » 31 sty 2018, 16:08

A podpowie mi ktoś jak załączyć oświetlenie tych diod w lusterkach pod spodem? Całe oświetlenie działa tj. odprowadzanie halogeny, a te diody w lusterkach nie świecą. W VCDS przy teście w sterowniku drzwi świecą obie. Czy można gdzieś indziej to załączyć ?
Ostatnio zmieniony 04 sty 2019, 20:18 przez idek, łącznie zmieniany 1 raz.

remont5
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 461
Rejestracja: 15 lut 2015, 20:15
Imię: Przemysław
Moje auto:
Rocznik: 2013
Nadwozie: Avant
Silnik: Inny
Napęd: FWD
Skrzynia: DSG
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: remont5 » 01 lut 2018, 10:37

diody sprawne rozumiem jeśli świecą na testach?
przekodowałeś sterowniki drzwi?
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH

idek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 25
Rejestracja: 16 paź 2017, 07:56
Imię: Jarek
Moje auto: Allroad C6
Rocznik: 2009
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Polska Krasnystaw

Post autor: idek » 01 lut 2018, 11:23

remont5 pisze:diody sprawne rozumiem jeśli świecą na testach?
przekodowałeś sterowniki drzwi?
Tak diody sprawne.
Sterownika nie przekodowywalem bo kolega nie zabardzo ogarnia VCDSa.
Może podjade do kogoś innego.

ollyon86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 264
Rejestracja: 09 maja 2012, 10:22
Imię: olyon86
Moje auto: A7 4G
Rocznik: 2017
Nadwozie: Liftback
Silnik: 3.0 TDI 272KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronik
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Kraków

Post autor: ollyon86 » 04 lut 2018, 14:09

Przecież wszystko jest na pierwszej stronie . Do wymiany kompletne boczki z listwami ( to masz ) , sterowniki z "pełnym kwadratami" i na koniec kodowanie drzwi 4 sztuki + kodowanie MMI + kodowanie modułu komfortu. Do pełni jak w oryginale brakuje jeszcze dwóch diod w podsufitce i lampek pod fotelami przednimi do oświetlenie tyłu.
Bez kodowanie Ci to nie ruszy , chyba że podepniesz pod oświetlenie klamek +odpowiednie oporniki.

idek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 25
Rejestracja: 16 paź 2017, 07:56
Imię: Jarek
Moje auto: Allroad C6
Rocznik: 2009
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Polska Krasnystaw

Post autor: idek » 04 lut 2018, 14:28

ollyon86 pisze:Przecież wszystko jest na pierwszej stronie . Do wymiany kompletne boczki z listwami ( to masz ) , sterowniki z "pełnym kwadratami" i na koniec kodowanie drzwi 4 sztuki + kodowanie MMI + kodowanie modułu komfortu. Do pełni jak w oryginale brakuje jeszcze dwóch diod w podsufitce i lampek pod fotelami przednimi do oświetlenie tyłu.
Bez kodowanie Ci to nie ruszy , chyba że podepniesz pod oświetlenie klamek +odpowiednie oporniki.
Wszystko to mam i świeci i działa po za tymi ledami w lusterku.W VCDS gdy robie test w module drzwi to wszystko świeci i te diody w lusterku tez. Chodzi tylko o kodowanie bo to polift nr modułu 4F0959793R i 4F0959792R i u mnie w VCDS ie i u kolegi brak opisów w długim kodowaniu. I nie wiem gdzie jest problem i co zaznaczyć. Kabel mam HEX-V12 RossTecha i VCDS to 17.8.1
Obrazek

predki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 1015
Rejestracja: 17 maja 2011, 21:25
Imię: predki
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Lokalizacja: LEGNICA

Post autor: predki » 04 lut 2018, 19:30

jutro sprawdzę to ci podeślę
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB

idek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 25
Rejestracja: 16 paź 2017, 07:56
Imię: Jarek
Moje auto: Allroad C6
Rocznik: 2009
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Polska Krasnystaw

Post autor: idek » 04 lut 2018, 21:22

predki pisze:jutro sprawdzę to ci podeślę
Super czekam z niecierpliwością.

predki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 1015
Rejestracja: 17 maja 2011, 21:25
Imię: predki
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Lokalizacja: LEGNICA

Post autor: predki » 05 lut 2018, 17:42

Mam
Załączniki
IMG_20180205_160218 (Copy).jpg
IMG_20180205_160226 (Copy).jpg
IMG_20180205_160231 (Copy).jpg
IMG_20180205_160237 (Copy).jpg
IMG_20180205_160247 (Copy).jpg
IMG_20180205_160253 (Copy).jpg
IMG_20180205_160303 (Copy).jpg
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB

idek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 25
Rejestracja: 16 paź 2017, 07:56
Imię: Jarek
Moje auto: Allroad C6
Rocznik: 2009
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Polska Krasnystaw

Post autor: idek » 08 lut 2018, 17:20

predki pisze:Mam
Coś u mnie jest nie tak.
Wpisałem to Twoje kodowanie VCDS wywalił okienko kodowanie przyjęte i po tym wywaliło znikło mi wszystko w drzwiach kierowcy. Po sprawdzeniu ponownym to zapisało całkiem co innego niż zaznaczałem. No i chciałem powrócić do starego kodu ale też nie przyjmuje i zapisuje ciągle to samo kodowanie. Podjechałem do drugiego znajomego i VAGiem ori wklepał te stare numery i wróciło to co miałem, prócz tych lampek w lusterkach.
W czym może tkwić problem - w kablu czy programie?

Wywala mi taki błąd jak wchodzę w pomocnika kodowania LCode

Obrazek

remont5
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 461
Rejestracja: 15 lut 2015, 20:15
Imię: Przemysław
Moje auto:
Rocznik: 2013
Nadwozie: Avant
Silnik: Inny
Napęd: FWD
Skrzynia: DSG
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: remont5 » 08 lut 2018, 18:00

Czym to robicie?
Próbujcie jakimś nowszym VCDS'em kodować
Ostatnio zmieniony 08 lut 2018, 18:12 przez remont5, łącznie zmieniany 1 raz.
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH

idek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 25
Rejestracja: 16 paź 2017, 07:56
Imię: Jarek
Moje auto: Allroad C6
Rocznik: 2009
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Polska Krasnystaw

Post autor: idek » 08 lut 2018, 18:10

remont5 pisze:Czym to robicie?
Próbujcie VCDS'em kodować
Tak VCDS-em 17.8.1

remont5
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 461
Rejestracja: 15 lut 2015, 20:15
Imię: Przemysław
Moje auto:
Rocznik: 2013
Nadwozie: Avant
Silnik: Inny
Napęd: FWD
Skrzynia: DSG
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: remont5 » 08 lut 2018, 18:12

To dziwne
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH

marok111
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 135
Rejestracja: 10 sie 2011, 22:23
Imię: Marek
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2007
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Kluczbork
Kontakt:

Post autor: marok111 » 28 maja 2018, 13:04

Witam
Wraca do tematu podświetlenia nóg w fotelach. instalacja wykonana zgodnie ze schematem i podciągnięte przewody do czerwonych wtyczek i i modułu komfortu pod piny 14 i 23. Błędy zniknęły i sie nie pojawiaja, lecz lamki nie świecą . Żarówki z przodu i z tyłu mam zwykłe.
A jak przewód , który jest podpięty do np PINu 14 podłączę bezpośrednio pod plus Aku , to swieci
Jakieś sugetie?

Dodano: 2018-05-28, 13:04
Już wszystko działa, okazało sie ,że trzeba założyć oryginalne lamki ledowe o nr 4E0947415 i od razu nastała jasność . Lampki muszą byc 4 jednakowe.. Widocznie chodzi o sumę mocy.
Były : 80 B3 2.0
80 B4 1,9 TDI
A6 C5 1,9 TDI i rózne inne pomiedzy nimi
jest A6 C6 2,7 TDI FWD manual - prawdziwy S-line

predki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 1015
Rejestracja: 17 maja 2011, 21:25
Imię: predki
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Lokalizacja: LEGNICA

Post autor: predki » 28 maja 2018, 21:02

a na lampki miałeś mejsce w siedzniech pod spodem ?
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”


Akumulatory samochodowe Audi A6
Kalkulator OC hamulce