[ A6 C5] Odnowa i przeróbka lamp przed liftem na Bi Xenon
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Czesc,
Mam takie pytanie bo dawno temu cos pokopalem i teraz sie msci na mnie.
Skleilem lampy silikonem i teraz grzanie w piekarniku nic nie daje. Nawet nie drgnie. Jakis plan jak lampe otworzyć? Byla stluczka i chce wsadzic nowa obudowe bo klosz i reszta cale i jak nowka wygladaja.
Mam takie pytanie bo dawno temu cos pokopalem i teraz sie msci na mnie.
Skleilem lampy silikonem i teraz grzanie w piekarniku nic nie daje. Nawet nie drgnie. Jakis plan jak lampe otworzyć? Byla stluczka i chce wsadzic nowa obudowe bo klosz i reszta cale i jak nowka wygladaja.
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Napęd: FWD
Zarzyk, nie polecę Ci bo w a6 mi narazie dobrze świeci a w a4 kupiłem depo. Ale zastanawiam się czy nie lepiej by pomyśleć nad led/bi-led. Sama regeneracja pary lamp to średnio 400zł za soczewki z powłoką UV na klosz. Bi-led to zależy, same soczewki to ok 600zł + wielka rzeźba w przedlifcie ale podobno jest różnica w świeceniu, no i nie wiadomo czy trzeba mieć samopoziom, spryski i co z homologacją?
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Kontakt:
rok temu jak bylem na przeglądzie to dostałem info od diagnosty, że przepisy mówią:
Auto do 2000r może mieć lampy xenonowe bez poziomowania ale musi mieć spryskiwacze. po tym roku wymagane jest poziomowanie. Na ile to jest ważne teraz nie wiem. Kupie coś używanego na d2s (odbłyśnik) i oddam do regeneracji.
P.S
Swój klosz przedni juz prawie wydostałem z silikonu... za dobrze kiedyś to poskładałem :P
Auto do 2000r może mieć lampy xenonowe bez poziomowania ale musi mieć spryskiwacze. po tym roku wymagane jest poziomowanie. Na ile to jest ważne teraz nie wiem. Kupie coś używanego na d2s (odbłyśnik) i oddam do regeneracji.
P.S
Swój klosz przedni juz prawie wydostałem z silikonu... za dobrze kiedyś to poskładałem :P
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
- Xray T2
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna
Jestem na etapie przeróbki lamp według tego poradnika.
Lampy mam jeszcze nieukończone ale mam małe pytanie czy odbłyśmik ma być równy z odbłyśnikiem od kierunkowskazu. Tzn czy ma w jednej lini??
![Obrazek]()
Lampy mam jeszcze nieukończone ale mam małe pytanie czy odbłyśmik ma być równy z odbłyśnikiem od kierunkowskazu. Tzn czy ma w jednej lini??
Dołożone:
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.