Na początku przepraszam jeśli nie ten dział.
Otóż jestem posiadaczem Audi a6 c5 2001 rok 3.0 asn z Multi . Nurtuje mnie pewien problem otóż auto podczas jazdy wpada w wibracje . Co najlepsze nie jest to zawsze .
Jadąc trasę ( np ostatnio do Gorzowa ) jakieś 60 km jest cacy nagle jadę za tirem daję buta do wyprzedzania wyprzedzam i auto zaczyna drżeć tak jak by hmm telepie nim jak by były krzywe tarcze . Im szybciej jadąc tym mocniej a dodatkowo jeśli się przyhamuje jest jeszcze mocniej mam wrażenie jak by auto wpadło w turbulencje. Zauważyłem że z przegubu poszedł mi smar popuściła obejma oraz porównałem obie półosie . Lewa nie ma luzu wzdłuż tzn na boki ma tylko delikatny kręcąc tył przód ale to chyba normalne od skrzyni a prawa ma luz ruszając od auta do auta a jest dokręcona na maksa. Koła wykluczyłem , zmieniałem podmieniałem cudowałem. Gdyby to były hamulce to działo by się to chyba tylko przy hamowaniu a gdyby nawet koła to działo by się to cały czas. Zdarza się że trasę mogę zrobić spokojnie a zdarza się, że auto telepie.
Obstawiam przegub tylko nie wiem czy zewnętrzny czy wewnętrzny. Auto nie strzela ani nic testowałem na parkingu ( tzn przegub) .
Macie może jakieś pomysły ?
Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam Bartek