Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

[A6 C4] Drgania kierownicy podczas skrecania kierownicy do k

Układ kierowniczy
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szatanski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] Drgania kierownicy podczas skrecania kierownicy do k

Post autor: Szatanski » 28 kwie 2011, 15:25

Witam. Mam dość dziwną przypadłość w mojej babce. Problem polega na tym ze gdy stoję i skręcę koła na max w którąś ze stron to kierownica bardzo mocno drży jak i wszystko pod maską wpada w bardzo dziwne drgania. Może nie tyle co wszystko ale drgania sa na tyle mocne ze odzywa sie nawet maska. Ten sam problem jest jak np toczę się i szybko skrece kierownicą jest takie lekke drżenie. Podobno (tak mowi poprzedni wlasciciel) problem pojawił sie po zmianie węża pompy wsp. Podobno starszy był deko grubszy. czy to mozliwe ? jakies propozycje ? z góry dzięki

Marek3003
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Marek3003 » 01 maja 2011, 22:48

Witam. Co do drgań kierownicy. Mam wyrażne podczas ruszania kierownicą na postoju. Do tego słyszę pompę wspomagania. Czy ten typ tak ma? Do tego po załączeniu klimatyzacji drgania powiększają się i kierownica chodzi z wyraznym oporem. Oczywiście wiem że agregat może zabierać i 15 % mocy ale żeby do tego stopnia był wyczuwalny? Nie piszę o tym w klimatyzacji bo bardziej chodzi mi o zachowanie się wspomagania.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Szatanski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Szatanski » 06 maja 2011, 13:43

Czyli co censored proponujesz zostawić jak jest tak ? Nie są to jakies super uciążliwe drgania jednak wiesz wolałem sie dowiedzieć czy to jest "w miare normalne" ew może rzeczywiscie zaunwestuje w używaną zwężke
Poprzedniki :
100 C4 2.5 TDI 115 km manual
A6 C4 2.5 TDI 115 km automat
A6 C5 2.5 TDI manual
Jest A6C6 3.0 TDI 270 KM

Awatar użytkownika
klezmer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: klezmer » 08 maja 2011, 16:14

Skoro poprzedni właściciel mówi, że "problem pojawił sie po zmianie węża pompy wsp. Podobno starszy był deko grubszy." to może faktycznie zalozenie szerszego pomoze i bez zmieniania pompy bedzie po problemie.

Awatar użytkownika
Szatanski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Szatanski » 26 mar 2013, 14:37

Matko święta ! Zapomniałem zupełnie o tym temacie ! Dopiero przyszła mi informacja o przeniesieniu ! Przepraszam najmocniej. Ogromna ma wina.

Co prawda auto sprzedałem. Ale rzeczywiście wymiana wężyka na "oryginalny" używany pomogła. Drganie kierownicy i całej budy zniknęło jak ręką odjął.
I tak jak piszesz censored. najgorzej było przy podcięciach do max więc starałem się tego nie robić ale wiadomo czasami szyba zawrotka i zapomina się o takich rzeczach.
Jednak fakt faktem jeśli ktoś grzebał przy wężu albo wymieniał i po jakimś czasie ma takie objawy lub od razu to polecam posłuchać kolegów censored. i klezmera. Dziękuje panowie za pomoc i przepraszam za haniebną zwłokę.
Poprzedniki :
100 C4 2.5 TDI 115 km manual
A6 C4 2.5 TDI 115 km automat
A6 C5 2.5 TDI manual
Jest A6C6 3.0 TDI 270 KM

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl