[A6 C4] Drgania kierownicy podczas skrecania kierownicy do k
[A6 C4] Drgania kierownicy podczas skrecania kierownicy do k
Witam. Mam dość dziwną przypadłość w mojej babce. Problem polega na tym ze gdy stoję i skręcę koła na max w którąś ze stron to kierownica bardzo mocno drży jak i wszystko pod maską wpada w bardzo dziwne drgania. Może nie tyle co wszystko ale drgania sa na tyle mocne ze odzywa sie nawet maska. Ten sam problem jest jak np toczę się i szybko skrece kierownicą jest takie lekke drżenie. Podobno (tak mowi poprzedni wlasciciel) problem pojawił sie po zmianie węża pompy wsp. Podobno starszy był deko grubszy. czy to mozliwe ? jakies propozycje ? z góry dzięki
Witam. Co do drgań kierownicy. Mam wyrażne podczas ruszania kierownicą na postoju. Do tego słyszę pompę wspomagania. Czy ten typ tak ma? Do tego po załączeniu klimatyzacji drgania powiększają się i kierownica chodzi z wyraznym oporem. Oczywiście wiem że agregat może zabierać i 15 % mocy ale żeby do tego stopnia był wyczuwalny? Nie piszę o tym w klimatyzacji bo bardziej chodzi mi o zachowanie się wspomagania.
Pozdrawiam.
Matko święta ! Zapomniałem zupełnie o tym temacie ! Dopiero przyszła mi informacja o przeniesieniu ! Przepraszam najmocniej. Ogromna ma wina.
Co prawda auto sprzedałem. Ale rzeczywiście wymiana wężyka na "oryginalny" używany pomogła. Drganie kierownicy i całej budy zniknęło jak ręką odjął.
I tak jak piszesz censored. najgorzej było przy podcięciach do max więc starałem się tego nie robić ale wiadomo czasami szyba zawrotka i zapomina się o takich rzeczach.
Jednak fakt faktem jeśli ktoś grzebał przy wężu albo wymieniał i po jakimś czasie ma takie objawy lub od razu to polecam posłuchać kolegów censored. i klezmera. Dziękuje panowie za pomoc i przepraszam za haniebną zwłokę.
Co prawda auto sprzedałem. Ale rzeczywiście wymiana wężyka na "oryginalny" używany pomogła. Drganie kierownicy i całej budy zniknęło jak ręką odjął.
I tak jak piszesz censored. najgorzej było przy podcięciach do max więc starałem się tego nie robić ale wiadomo czasami szyba zawrotka i zapomina się o takich rzeczach.
Jednak fakt faktem jeśli ktoś grzebał przy wężu albo wymieniał i po jakimś czasie ma takie objawy lub od razu to polecam posłuchać kolegów censored. i klezmera. Dziękuje panowie za pomoc i przepraszam za haniebną zwłokę.
Poprzedniki :
100 C4 2.5 TDI 115 km manual
A6 C4 2.5 TDI 115 km automat
100 C4 2.5 TDI 115 km manual
A6 C4 2.5 TDI 115 km automat