Wykodowanie modułu przyczepy błąd hamulców,ESP,ABS
Wykodowanie modułu przyczepy błąd hamulców,ESP,ABS
Witam szukam i nie mogę , znaleźć odpowiedniej odpowiedzi , a potrzebuje pomocy.Od początku kupna auta mam bład modułu przyczepy , którego nie mogłem wykasować, haka nie mam , kilka dni temu podpinając pod program Delphi znalazlem opis kodowania/rozkodowania tego sterownika i podkusilo mnie by go wykodować , a tu moja największa głupota bo w tym opisie była procedura cyfry dodac/odjąć ale ja nie wpadłem na genialny pomysł zapisać kod ktory mialem ani zrobic zdjecia i na pałe wpisałem ten ktory był podany w opisie I od tej chwili wyskoczył błąd hamulcow brak esp abs i na fisie pika i miga I tu potrzebowałbym pomocy czy jest ktoś w stanie gdybym podał VIN odczytać jaki kod powinien być?? o dziwo wchodzą tylkp te dwa ktore w delphi sa podane a innych nie puszcza ale ani przy jednym ani przy drugim nic kod na rozkodowanie 21330 a kod na zakodowanie 4946 błąd esp w sterowniku silnika i błąd skrzyni biegow co dziwne bo to manual Proszę o pomoc 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
błąd modułu przyczepy miałem w hamulcah w sterowniku bosh abs/esp bosh8 i w delphi wszedłem w testy i tam była funkcja kodowanie modułu przyczepy i tam zmieniłem kod na 21330 i jak wchodze w sterownik abs 4f0910517k żeby zobaczyć kod to tam też zmienił się na 21330 i o dziwo i kodowaniu modułu przyczepu i w kodowaniu sterownika delphi przyjmuje tylko kod 21330 co niby rozkodowuje przyczepe lub 4946 który koduje ten moduł jeśli wpisuje jakiś inny kod np 00000 lub 16384 bo taki gdzieś na necie znalazłem to jest niepowodzenie. Już sam nie o co tu chodzi.. załączam zdjęć błędów może ktoś mądrzejszy będzie wiedział co trzeba zrobić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.