Twardy pedal hamulca
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jan
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Twardy pedal hamulca
Witam.Niewiem czy to normalne ale mam niekiedy twardy pedal hamulca (po nocnym postoju auta bez uruchomionego silnika) Mianowicie wchodze do auta rano naciskam pedal i jest twardy.Po uruchomieniu silnika jest ok i hamulec dobry.Podczas jazdy tez wszystko ok.Czy to jest normalne z tym twardym pedalem hamulca?Prosze o porade.Pozdrawiam
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Dopytam tylko botetaz w te upaly widze ze mam tak samo. Twardy pedal z rana lub dluzszym postoju. Ale zanim wyjde z auta nie pompuje go na zgaszonym silniku. Jak wysiadam to jest miekko. Twardnieje z czasem i to teraz jak jest ponad 30stopni. Wszystko jest ok?
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
Witam mam taką przypadłość.
Po wymianie tarcz hamulcowych i klocków przód i tył po miesiącu jazdy zaczął mi twardnieć pedał hamulca gdy za trzecim razem nacisnalem przed autem i koniec twardy po 5 sekundach mogłem hamować ale tyko 3 razy i twardy jak kamień znów pomyślałem że może płyn jest stary i wymieniłem go na nowy dziś odpowietrzylem przewody poleciał kisiel i 3 znikome mm-trowe pęcherzyki powietrza ..
przejechaLem się na próbę i po kilku mocniejszych hamowaniach jest tena sam efekt.
Dodam że gdy odpalam auto po niżej 10 stopni na plusie muszę czekać co najmniej 30 sec na to aby pedał hamulca wpadł przy około 15 stopni pedał wpada odrazu gdy uruchomie silnik.
Czy to serwo?
[ Dodano: 2017-09-28, 11:17 ]
Po wymianie tarcz hamulcowych i klocków przód i tył po miesiącu jazdy zaczął mi twardnieć pedał hamulca gdy za trzecim razem nacisnalem przed autem i koniec twardy po 5 sekundach mogłem hamować ale tyko 3 razy i twardy jak kamień znów pomyślałem że może płyn jest stary i wymieniłem go na nowy dziś odpowietrzylem przewody poleciał kisiel i 3 znikome mm-trowe pęcherzyki powietrza ..
przejechaLem się na próbę i po kilku mocniejszych hamowaniach jest tena sam efekt.
Dodam że gdy odpalam auto po niżej 10 stopni na plusie muszę czekać co najmniej 30 sec na to aby pedał hamulca wpadł przy około 15 stopni pedał wpada odrazu gdy uruchomie silnik.
Czy to serwo?
[ Dodano: 2017-09-28, 11:17 ]
slawas pisze:Witam mam taką przypadłość.
Po wymianie tarcz hamulcowych i klocków przód i tył po miesiącu jazdy zaczął mi twardnieć pedał hamulca .gdy za trzecim razem nacisnalem przed autem i koniec twardy, po 5 sekundach mogłem hamować ale tyko 3 razy i twardy jak kamień zowulacji. pomyślałem że może płyn jest stary i wymieniłem dzis go na nowy odpowietrzylem przewody poleciał kisiel i 3 znikome mm-trowe pęcherzyki powietrza ..
Dodam że gdy odpalam auto po niżej 10 stopni na plusie muszę czekać co najmniej 30 sec na to aby pedał hamulca zrobił się miekki przy około 15 stopni pedał wpada odrazu gdy uruchomie silnik. oraz gdy podpompuje pedał do twardego bardzo wolno robi się miękki gdy dodam gazu jednocześnie trzymając pedał hamulca robi się miękki jak powinien być.
Czy to serwo?