Koledzy
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w następującym temacie:
Ostatnio wymieniałem klocki z przodu i założyłem oryginalne + nowe blaszki dociskające klocek i jadąc na nierównościach klocki stukają. Zjeżdżając z górki po nierównościach stukanie luźnych klocków jest słyszalne, po delikatnym wciśnięciu pedału hamulca i dalszym zjeżdżaniu z górki po nierównościach żadnych dźwięków z przedniego zawieszenie nie ma - stąd wnioskuję, że to luźnie klocki. Zdjąłem jeszcze raz koła z przodu, wyjąłem klocki i założyłem jeszcze raz razem z tą blaszką, która dociska klocek i dalej jest to samo. Co mam zrobić? Pomóżcie
Pozdrawiam
[ A6 C6] Stuki klocków hamulcowych po wymianie
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie, nie ma tej taśmy mimo, że kupiłem klocki oryginalneszczerba2 pisze:tzn z taśmą samoprzyleplą zabespieczoną folią/papierem. taśma przykleja blache klocka do kopyta hamulcowego [url=http://images35.fotosik.pl/1582/dfd794951581b65bmed.jpg]Obrazek[/URL]
Sebastian
Sebastia1, Ja obstawiam na tyl:) Mialem to samo. Moge powiedziec jak sprawdzic. Auto stoi na luzie, sprob mocno ale to bardzo mocno kopnac w opone, jak sie boisz o palce pukaj w opone gumowym mlotkiem, sam uslyszysz co ci drzy. I jak bedziesz juz wiedzial ze to tyl to poradze jak sie tego pozbyc. Dodam jeszcze ze na klockach jest taka warstwa tasmy-pianki ktorej celem jest wyeliminowanie piskow itd, po osterj jezdzie taka tasma/pianka potrafi sie odkleic, aleee firma wurth wymyslila srodek ktory sie pryska wlasnie w miejsce gdzie byly przyklejone te tasmy i warstwa tego srodka pelni taka sama funkcje jak te tasmy. Ale co do stukow klockow to tyz nie to. czekam az sprawdzisz i napiszesz co i jak:)