udało się odpowietrzyć układmwx pisze:A ja ze swojej strony dorzucę fajny patent na czyste i skuteczne odpowietrzanie - cewniki z apteki. Kilka zł, wężyk elegancko pasuje, nie narozlewamy, nie ma możliwości żeby powietrze się cofnęło, w przezroczystym wężyku idealnie widać syfy i powietrze w płynie. Moje odpowietrzanie skończyło się tym, że przelałem przez układ 1L płynu zanim przestało lecieć cokolwiek oprócz czyściutkiego DOT4.
Obrazek

Dla pewności zrobiłem u mechanika dodatkową wymianę płynu + odpowietrzanie podciśnieniowe. Sam brałem w tym udział pompując pedałem w czasie odpowietrzania. Po tym procesie pedał był cholernie twardy, od pierwszego centymetra.
n ni
Po 2 tygodniach jazdy korzystając z warunków postanowiłem przetesować cały układ tarcze TurboGrove + klocki YellowStuff. Rozpędziłem auto do 180 i raptownie przychamowałem, efekt był super - ostre i szybkie hamowanie. Postanowiłem powtórzyć to samo tyle że z wyhamowaniem do 0. Rozpędziłem auto, hantle do oporu, hamuje i nagle po włączeniu ABS pedał wpadł w podłogę. Myślałem że układ się rozszczelnił i nie mam ciśnienia. Pompowanie nie wiele dawało choć samochód umiarkowanie hamował. Dojechałem spokojnie do domu. Nastepnego dnia hamulec lekko stwardniał, tzn. był opór przy wciskaniu jednak mogłem go wcisnąć do końca w podłogę na odpalonym silniku.
Sprawdziłem u swojego mechanika, instalacja jest szczelna, płyn nigdzie nie ubywa, w zbiorniczku też jest pełno. Zrobiliśmy odpowietrzanie bez kompa i na wyłączonym silniku. Efekt bez zmian.
Postanowiłem pojechać do innego zakładu w Łodzi, FeuVert na Jana Pawła. Zrobili mi odpowietrzanie komputerowe wraz z wymianą płynu (ponownie). Efekt moim zdaniem jeszcze gorszy

Co może być problemem skoro 2 krotne odpowietrzanie pod ciśnieniem i z komputerem nie pomaga??? Jakieś pomysły???
pomóżcie!!