Problem z kontrolką check z działu vag już się rozwiązał ale zostały jeszcze klocki. Kupione nowe z czujnikami i dalej sie wyświtlają na desce. Kostki sprawdziłem i wszysto wydaje sie ok. Dzisiaj zmostkowałem przewody bo sporo osób tak robi żeby oszukać czujniki i odziwo nic, kontrolka na desce dalej świeci. Czy to oznacza, że kabel od czujników jest gdzieś głebiej uszkodzony? Czy te kable od czujników są jeszcze wpinane w jakieś kostki do wiazki głównej tak że można je wymienić, czy wychodzą bezpośrednio z wiazki? Może ktoś miał podobny przypadek i wiec co to może być?
[ Dodano: 2013-07-09, 19:29 ]
To może chociaż ktoś podpowie czy da się jakoś komputerem wyłączyć informacje o klockach?
Klocki wymienione a kontrolka breake pads świeci
hej,
ja mam dokładnie to samo
klocki wymienione a kontrolka świeci
mechanik zaczął już nawet rozbierać auto... i nic; szukał głębiej po wiązce i nic
chyba muszę pojechać do ASO, ale czy tam będą wiedzieli co i jak
?
jakby któremuś z nas udało się rozwiązać problem dajmy sobie znać
mówi się, że w przypadku klocków przednich komputer nie ma nic do rzeczy, bo tam działa zwykły obwód elektryczny: klocki dobre - obwód otwarty, klocki "zjechane" - obwód zamknięty i świeci
ja mam dokładnie to samo
klocki wymienione a kontrolka świeci
mechanik zaczął już nawet rozbierać auto... i nic; szukał głębiej po wiązce i nic
chyba muszę pojechać do ASO, ale czy tam będą wiedzieli co i jak

jakby któremuś z nas udało się rozwiązać problem dajmy sobie znać
mówi się, że w przypadku klocków przednich komputer nie ma nic do rzeczy, bo tam działa zwykły obwód elektryczny: klocki dobre - obwód otwarty, klocki "zjechane" - obwód zamknięty i świeci
.
pozdrawiam,
piotr
pozdrawiam,
piotr
Koledzy - nie wiem czy rozwiazaliscie problem- ja mialem doklanie to samo , wymiana klockow z przodu , czujnik poprostu wypadl zostal sam przewod od klocka i klocki. Po wymianie klockow mialem BRAKE PADS na pulpicie i calkiem miekki pedal hamulca. Blad znikl bez podlaczania kompa (VCDS) odlaczylem kilka razy kostki hamluca , uzylem sprayu do elektroniki zeby poprawic styki . Nie wiem co bylo przyczyna i co pomoglo ale dziala . Moze wina klocków ? Ja kupilem w sredniej cenie klocki .
-
- Forum Audi A6 / A7