[ A6 C6] CZASEM ZAPALAJĄ SIĘ KONTROLKI ABS , ESP!
-
- Forum Audi A6 / A7
Katolik- mam nadzieję że w przyszłym tygodniu wszystko się wyjaśni jadę do tego warsztatu we wtorek i na pewno spytam o ten czujnik pod pedałem hamulca. Do naprawy sterownika ABS znalazłem po długich poszukiwaniach innego magika, podobno a A6 C6 nie jest to takie proste ale jest możliwa regeneracja sterownika. Jak by co to będę szukał drugiej pompy ABS z czujnikiem jeśli możesz to na wszelki wypadek wyślij numer tej którą masz na zbyciu . U mnie też się zdarza że po którymś z kolei uruchomieniu auta kontrolki gasną i nieraz zapalają się po 2-5 km a nie raz po 50 km lub na drugi dzień. Dziękuje za podpowiedzi odezwę się po wizycie w warsztacie .
-
- Forum Audi A6 / A7
Jestem już po wizycie w warsztacie, mechanik po sprawdzeniu twierdzi że to czujnik ciśnienia ABS, mówi że przy uszkodzonym czujniku pod pedałem były by tez inne błędy a u mnie jest tylko jeden błąd (czujnik ciśnienia ABS [G201]) A więc pozostaje jedynie regeneracja lub wymiana całego ABS-u z czujnikiem Ps. Katolik podaj symbole tej pompy którą masz na zbyciu.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2010
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Po ostatnich mroźnych nocach też mam problem z wyskakiwaniem ABS, ESP i H. RęCZNYM...
Ale u mnie ( mam nadzieje ) to raczej przez ten padnięty aku:
Jutro może skasuje błędy to zobacze czy pomogło i dam znać.
Zastanawiam się, czemu numer seryjny jest 000000000000 ? Kradzione czy jak :P ?
Ale u mnie ( mam nadzieje ) to raczej przez ten padnięty aku:
Kod: Zaznacz cały
ddress 03: ABS Brakes Labels: 4F0-910-517.lbl
Part No SW: 4F0 910 517 HW: 4F0 614 517
Component: ESP8 front H03 0300
Revision: 00000000 Serial number: 00000000000000
Coding: 0004433
Shop #: WSC 44890 134 62037
VCID: E1C227DA07133C14
1 Fault Found
01826 - Sensor for Steering Angle (G85); Supply Voltage Terminal 30
000 - - - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00100000
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 1
Reset counter: 129
Mileage: 192417 km
Time Indication: 0
Date: 2012.01.28
Time: 12:21:23
Freeze Frame:
Hex Value: 0x0240
Hex Value: 0x0082
Hex Value: 0x0000
Hex Value: 0x008D
Hex Value: 0x00FF
Zastanawiam się, czemu numer seryjny jest 000000000000 ? Kradzione czy jak :P ?
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
Witam, ja problem z ESP ABS i RęCZNYM mam już 2gi raz, w tamtym roku wyskakiwało mi ciągle PARKING MULTI coś tam potem wyskakiwało ze ESP i ABS nie działa- winna była kostka hamulca ręcznego od strony pasażera przy tylnim kole, zaciekła wodą i w zimie ją rozsadziło koszt 100ziko za 2 kostki w ASO i pomogło tylko wymieniłem tą jedną popsutą 2ga została nie ruszana bo nie wyglądała tak strasznie jak ta zamarznięta. a w tym roku zaczęło wywalać samo ESP (see owners cos tam) świeci się na żółto na obrotomierzu i tyle po wciśnięciu CHECK nie wyświetla sie zaden bład potem czasem zapala sie ABS i RęCZNY ale nie zawsze i to mnie troche dziwi. wymienię 2gą kostkę jak nie pomorze to jeszcze czujnik za pedałem hamlca i jak to nie pomoze to sie zaczne martwić.....
Witam mam ten sam problem - od czasu do czasu podczas jazdy zapalają mi się kontrolki ABS ESP wraz z napisem na wyświetlaczu (duże żółte skreślone P). Po zgaszeniu silnika , po ponownym uruchomieniu kontrolki się nie palą ( i niby jest dobrze) ale czasem po paruset metrach kontrolki znów się włączają a czasem po kilkudziesięciu kilometrach lub na drugi dzień.
Mam pytanie, czy to jest groźne jeździć z taką usterką i czy coś może się stać???
Czy można z tym jeździć z pół roku, bo chcę zmienić auto, a w te już bym nie inwestował?
pomóżcie
z góry dziękuję i pozdrawiam
Mam pytanie, czy to jest groźne jeździć z taką usterką i czy coś może się stać???
Czy można z tym jeździć z pół roku, bo chcę zmienić auto, a w te już bym nie inwestował?
pomóżcie
z góry dziękuję i pozdrawiam
AUDI - 4 EVER
Krzysiek 1966.. pisze:Autko już śmiga, udało się naprawić sterownik ABS Najtrudniejsze było znalezienie fachowca który to zrobi w C6, ale udało się Jeszcze raz dziękuje za wszystkie podpowiedzi Jeśli ktoś będzie miał podobne problemy z ABS,ESP to służę radą i namiarem na fachowca. pozdrawiam.
Witam.
Podpinam się do rozmowy..mam identyczny problem jak Ty..wychodzi na to że czujnik ABS jest padnięty ale jest dostępny w całości..koszt w serwisie zaledwie 8.500zł.....z butów mnie wyrwało jak usłyszałem cenę.
Mój elektronik spróbuje coś z tym zrobić ale na wszelki wypadek podaj proszę namiar na kogoś kto zregenerował Ci układ...za pomoc będę bardzo wdzięczny.
Mati
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam,mam ten sam problem Jest dokładnie tak jak opisujecie. Czasami zapala sie po przejechaniu kilku kilometrów,czasami po kilku metrach.na drugi dzien już sie nie pali.Kolega podłączyl sie pod komputer i powiedział,ze sterownik pompy abs do wymiany. Będę wysyłał do regeneracji. Jak już bedzie po wymianie to sie podziele z wami.
[ Dodano: 2014-05-19, 14:21 ]
[ Dodano: 2014-05-19, 14:21 ]
Fachowiec powiedzial,ze mozna z tym jezdzic.Poprosu moze nie byc abs-uSZPIGAN pisze:Witam mam ten sam problem - od czasu do czasu podczas jazdy zapalają mi się kontrolki ABS ESP wraz z napisem na wyświetlaczu (duże żółte skreślone P). Po zgaszeniu silnika , po ponownym uruchomieniu kontrolki się nie palą ( i niby jest dobrze) ale czasem po paruset metrach kontrolki znów się włączają a czasem po kilkudziesięciu kilometrach lub na drugi dzień.
No to ja trochę odgrzebie, zapala mi się ESP/ABS i za chwile alarm o wadliwym działaniu elektronicznego hamulca ręcznego do tego wyłącza sie pnełmatyka, po podłączeniu pod kompa pokazało bląd czujnika skrętu koła lewego z przodu... teraz się zastanawiam czy to czujnik ABS czy co? jakieś pomysły?
Dodam że dzisiaj jechałem i coś się stało dziwnego podczas hamowania tak jak bym najechał na jakiś kamień przednim kołem i usłyszałem lekki stuk i włączyły się same światła awaryjne po czym zgasły ale błędów nie ma a kontrolki cały czas te same się świecą... słyszałem że to może być jakiś czujnik od hamulca ręcznego...
Dodam że dzisiaj jechałem i coś się stało dziwnego podczas hamowania tak jak bym najechał na jakiś kamień przednim kołem i usłyszałem lekki stuk i włączyły się same światła awaryjne po czym zgasły ale błędów nie ma a kontrolki cały czas te same się świecą... słyszałem że to może być jakiś czujnik od hamulca ręcznego...