Zapowietrzone hamulce?
Zapowietrzone hamulce?
Witam. Mam problem z hamulcami w moim A6. Jak naciskam na hamulec to pedal wpada tak do polowy i jak naciskam kolejne razy to pedal rosnie. Odpowietrzalem ostatnio kazde kolo po 5 razy i na poczatku wydawalo sie lepiej ale teraz problem znowu wraca. Co moze byc przyczyna?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Pierwsze słyszę o takiej praktycedamian12759 pisze:miałem podobnie i pomogło odpowietrzenie zacisków w ręku ponieważ niektóre zaciski są tak skonstruowane że odpowietrznik nie jest w najwyższym punkcie i bez odkręcenia zacisku nie da się go do końca odpowietrzyć.

Robiłeś coś przy układzie, że musiałeś odpowietrzyć, czy problem pojawił się sam?MarasA6 pisze:Witam. Mam problem z hamulcami w moim A6. Jak naciskam na hamulec to pedal wpada tak do polowy i jak naciskam kolejne razy to pedal rosnie. Odpowietrzalem ostatnio kazde kolo po 5 razy i na poczatku wydawalo sie lepiej ale teraz problem znowu wraca. Co moze byc przyczyna?
Pozdrawiam...
Wlasnie nic nie robilem. Tak slyszalem z tylne zaciski trzeba odkrecic, zablokowac czyms i dopiero odpowietrzac bo do konca nie daja sie odpowietrzyc jak sa na samochodzie
[ Dodano: 2015-02-20, 08:56 ]
Jakby co to poradzilem sobie z hamulcami i pisze co bylo problemem. Zdjalem tylne zaciski zablokowalem je i w taki sposob odpowietrzalem. Dodam ze odpowietrzalem z 15 razy z tym ze w odstepach czasowych takze powietrze mialo czas dojsc do zacisku. Aha i jeszcze jedna sprawa. Jak tak ruszalem zaciskiem to pekl przewod metalowy idacy od tylnej belki do zacisku ( od belki jest metalowy a pozniej przechodzi w gumowy, zaplacilem 46zl). Moim zdaniem tam juz byla dziura i tamtedy zapowietrzal sie uklad hamulcowy ale plyn nie ciekl.
[ Dodano: 2015-02-20, 08:56 ]
Jakby co to poradzilem sobie z hamulcami i pisze co bylo problemem. Zdjalem tylne zaciski zablokowalem je i w taki sposob odpowietrzalem. Dodam ze odpowietrzalem z 15 razy z tym ze w odstepach czasowych takze powietrze mialo czas dojsc do zacisku. Aha i jeszcze jedna sprawa. Jak tak ruszalem zaciskiem to pekl przewod metalowy idacy od tylnej belki do zacisku ( od belki jest metalowy a pozniej przechodzi w gumowy, zaplacilem 46zl). Moim zdaniem tam juz byla dziura i tamtedy zapowietrzal sie uklad hamulcowy ale plyn nie ciekl.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual