Witam! mam prośbę o ocenę mojego problemu.. podczas troche bardziej dynamicznej jeżdźie włącza sie i miga ESP.. co może być przyczyną? wrzucam filik.. proszę o wskazówkę!
włączający sie ESP podczas jazdy na suchym przy wyższych obr
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
na VAG niema nic.. (choc mam jakiegos sciagnietego z neta vag-a), podepne sobie jutro i sprawdze jeszcze raz ale przy sprawdzaniu przez Vag wszystko sie załącza i sprawdza sobie i błedu nie było.. jeśli chodzi o hamulce to z przodu wynieniałem tarcze i kolcki, z tyłu klocki ale przed wymianą też tak sie działo.. spadku mocy chyba niema.. normalnie goni.. odczuwam chyba tylko w rytm tego migania tak jakby takie delikatne przerwy.. jeszcze musze sprawdzić jak to odczuwam..szalony pisze:MFJemilo, sprawdzałeś błędy Vagiem? Czujesz utratę mocy przy zaświeceniu kontrolki, i czy miałeś ostatnio robione coś przy hamulcach, łożyskach?

emilos
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Z tego co pamiętam prędkość obrotową kół dla bezpieczeństwa można zmierzyć tylko do 20km/h.enduro7 pisze:vag w czasie jazdy i sprawdz odczyty prędkośći kół w czasie jazdy po suchym i prostym muszą być jednakowe dla 4 kół sprawdzisz w abs
ESP to nie tylko koła i ABS ale także i silnik. Kiedyś miałem uszkodzony wężyk od sterowania jedną z turbin, i po przekroczeniu pewnej prędkości zapalała się kontrolka ESP i silnik tracił moc. Sprawdź zatem czy przypadkiem nie masz problemów z silnikiem - sprawdź błędy, spróbuj zrobić logi dynamiczne silnika - przepływomierz. Czy problem istnieje zarówno na LPG jak i benzynie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
kot919 pisze:Z tego co pamiętam prędkość obrotową kół dla bezpieczeństwa można zmierzyć tylko do 20km/h.enduro7 pisze:vag w czasie jazdy i sprawdz odczyty prędkośći kół w czasie jazdy po suchym i prostym muszą być jednakowe dla 4 kół sprawdzisz w abs
ESP to nie tylko koła i ABS ale także i silnik. Kiedyś miałem uszkodzony wężyk od sterowania jedną z turbin, i po przekroczeniu pewnej prędkości zapalała się kontrolka ESP i silnik tracił moc. Sprawdź zatem czy przypadkiem nie masz problemów z silnikiem - sprawdź błędy, spróbuj zrobić logi dynamiczne silnika - przepływomierz. Czy problem istnieje zarówno na LPG jak i benzynie?
nie ważne przy jakiej prędkości ważne by sprawdzić poprawność odcztyu czujników abs możę być i 20 km ważne by pokazywały równo.jeśli wskazania bęą różne to sprawdzić ich mocowanie .ew sprawdzić czystość i stan koronki . od czegoś trzeba zacząć . teza z wybitą gumą też jest prawidłowa
-
- Forum Audi A6 / A7