Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Usterka VAKU POMP

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
Kaktusowaty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Usterka VAKU POMP

Post autor: Kaktusowaty » 20 paź 2015, 13:03

Mam do was pytanie jako iż nie znalazłem na forum nic co by mi pomogło ( pewnie słabo szukałem <lol> ) Kto mi powie jakie objawy wykazuje uszkodzona pompa i czy uszkodzenie pompy tudzież jej mała wydajność pozbawia auta wszelkich systemów czyli osprzęt turbo i hamulce czy może to występować pojedynczo ?

cubusm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: cubusm » 25 paź 2015, 09:06

To Jedne objawy beda(moga byc) bardziej odczowalne niz inne ale jezeli pompa jest uszkodzona to raczej ma to wplyw na wszystkie podzespoly z ktorymi wspolpracuje...co do objawow to roznie. Np pogorszenie sie hamulca, nierowna praca silnika (pompowtryki)

[ Dodano: 2015-10-25, 09:05 ]
Pozwole sobie jeszcze zacytowac kolege z pobliskiego forum- Pompa podcisnienia - inaczej Vacu pompa. Sluzy do wytwarzania podcisnienia w silnikach diesla (silniki benzynowe, biora podcisnienie z ukladu dolotowego - nie posiadaja pompy). Niezbedne do pracy wielu ukladow np. serwo hamulcowe, wszelkie zawory typu EGR, N75, Wastegate, itp

[ Dodano: 2015-10-25, 09:06 ]
Pozwole sobie jeszcze zacytowac kolege z pobliskiego forum- Pompa podcisnienia - inaczej Vacu pompa. Sluzy do wytwarzania podcisnienia w silnikach diesla (silniki benzynowe, biora podcisnienie z ukladu dolotowego - nie posiadaja pompy). Niezbedne do pracy wielu ukladow np. serwo hamulcowe, wszelkie zawory typu EGR, N75, Wastegate, itp

Kaktusowaty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kaktusowaty » 27 paź 2015, 12:26

tak doskonale wiem do czego jest bardziej chodziło mi o rozgraniczenie możliwych usterek , ale ok temat nieważny do zamknięcia sam ustaliłem co i jak ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja