Tarcze Bosch vs. Brembo
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Tarcze Bosch vs. Brembo
Moim zdaniem, cokolwiek byś nie brał to bierz cały komplet jednego producenta (tarcza+klocki)rafalpe pisze:Koledzy jakiego producenta tarcz polecacie, Bosch czy Brembo?
Na Allegro są zestawy Bosch: tarcze przód i tył + klocki Ferodo przód i tył za około 580 zł oraz zestaw BREMBO: tarcze P+T + klocki P+T Brembo również za około 580 pln.
Który zestaw byłby lepszy?
Ja mam u siebie od roku komplet ATE i jest OK. Ani Boscha ani Brembo nigdy wcześniej nie używałem tak więc się nie wypowiem.
I bosch i brembo to środkowa półka. Sprawdzi sie zapewne i to i to .
Ja wsadziłem Zimmermann , w Peugeot Boxer firmowym załozyliśmy Zimmermany ,przelatały juz 90 tys km , auto zwykle załadowane na max , wiele razy katowane były jak coś wyskoczyło przed maske i aby wyhamować z 1,5-2 tonami ładunku.
NIGDY nie biły i nadal nie biją .
Klocki textar , Ferodo DS ( cena zaporowa ,ale najlepsze ) , trw , ate.
Ja wsadziłem Zimmermann , w Peugeot Boxer firmowym załozyliśmy Zimmermany ,przelatały juz 90 tys km , auto zwykle załadowane na max , wiele razy katowane były jak coś wyskoczyło przed maske i aby wyhamować z 1,5-2 tonami ładunku.
NIGDY nie biły i nadal nie biją .
Klocki textar , Ferodo DS ( cena zaporowa ,ale najlepsze ) , trw , ate.
Re: Tarcze Bosch vs. Brembo
Użytkuję tarcze brembo +klocek TRW(przód) hamuje pięknie więc polecam,tył ATE+TRW też robi robotęrafalpe pisze:Koledzy jakiego producenta tarcz polecacie, Bosch czy Brembo?
Na Allegro są zestawy Bosch: tarcze przód i tył + klocki Ferodo przód i tył za około 580 zł oraz zestaw BREMBO: tarcze P+T + klocki P+T Brembo również za około 580 pln.
Który zestaw byłby lepszy?