Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem ze strownikiem ABS Proszę o pomoc

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
pieter123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem ze strownikiem ABS Proszę o pomoc

Post autor: pieter123 » 20 kwie 2015, 19:58

Witam wszystkich. Niedawno nabyłem audi a6 c5 i mam problem z tym wykrzyknikiem na fisie. Vag nie chciał się połączyć z abs więc rozebrałem sterownik i przylutowałem kabelek który się często urywa. Przez 10km było ok później znowu wykrzyknik. Po jednym dniu jazdy znowu wykrzyknik przy odpaleniu zapłonu. Odpuściłem to sobie na jakiś czas i wziąłem się jeszcze raz za to wczoraj. Przylutowałem jeszcze raz te kabelki podłączyłem no i niby ok nie ma wykrzyknika. Podłączyłem vaga skanuje abs i wywala mi wykrzyknik błąd 18258. Ale odłączyłem kabel i niby ok. Zostawiłem to dzisiaj rano siadam i od razu wykrzyknik. Rozebrałem to jeszcze raz niby kable się trzymają ale spojrzałem w internecie i ktoś wcześniej musiał podmienić sterownik, bo pompa ma oznaczenie 8E061411E a na sterowniku jest oznaczenie 0273004358. No i niby vag widział końcówkę 111AH. I teraz tak sterownik w ogóle nie chce działać tzn wykrzyknik cały czas i nie mogę nigdzie znaleźć sterownika pod moją pompę. Pytanie do was:
Czy mogę zmienić sterownik z pompą o innym oznaczeniu? Czy nie będzie problemu z zaprogramowaniem?
Czy mogę wymienić inny sterownik od innej pompy i go zaprogramować i będzie git?
Co wy byście zrobili w takiej sytuacji? Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja