Problem z układem hamulcowym
Problem z układem hamulcowym
Witam wszystkich prosze o pomoc o tuż wczoraj wymieniałem klocki hamulcowe z tylu i z lewej strony jak naruszyłem przewód od płynu hamulcowego to wypadła dziura wymieniłem go na nowy i zalozyłem nowe klocki ja do odpowietrzania układu hamulcowego prawe kolo sie odpowietrzyło wszystko ok, a w lewym nie ma nawet płynu hamulcowego serwo podaje do sterownika abs, a od sterownika absu juz nie podaje na lewe koło.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Wymieniałem zacisk, odkręciłem stary, pojechałem po nowy. Płyn się troszkę wylał z wężyka ale problemów z odpowietrzeniem nie miałem. I odpowietrzałem tylko tą zmienianą stronę, odkręciłem zbiorniczek, odpowietrznik na zacisku(założony na niego miałem wężyk skierowany do góry). Po jakiś czasie pojawił się płyn no a potem normalne odpowietrzanie we dwóch- jeden naciska pedał, drugi odkręca zakręca/odpowietrznik. Zacisk odkręcałem na wciśniętym pedale hamulca.
Panowie mam do was takie pytanie otóż chce wymieni w moje audi a6 c5 z roku 1998 pompę ABS moja pompa jest o numerach 8E0614111B i chodzi mi o to czy musi byc ta sama pompao tych samych numerach czy podejdzie o innych numera
[ Dodano: 2016-12-05, 21:01 ]
Panowie proszę was o pomoc z wybraniem pompy ABS czy musi być o takich samych numerach
Panowie proszę was o pomoc z wybraniem pompy ABS czy musi być o takich samych numerach

Michał2 pisze:Panowie mam do was takie pytanie otóż chce wymieni w moje audi a6 c5 z roku 1998 pompę ABS moja pompa jest o numerach 8E0614111B i chodzi mi o to czy musi byc ta sama pompao tych samych numerach czy podejdzie o innych numera
Tak kolego musi być taka sama o takim samym numerze

Jak samochód, to tylko Audi;)
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam panowie od pewnego czasu mam problem z hamulcami w mojej A6 2,5 tdi 150 KM a mianowicie,
po dłuższym postoju muszę kilka razy depnąć na pedał hamulca żeby poprawnie działał ale w trakcie jazdy te hamulce są słabe gdyż muszę kilka razy pod pompować.Moje pytanie czy to może być pompa hamulcowa czy coś innego jeśli tak to proszę o poradę czy kupić nową czy wymienić (zestaw naprawczy)
a jeśli coś innego to proszę o sugestie i pomoc. Pozdrawiam
po dłuższym postoju muszę kilka razy depnąć na pedał hamulca żeby poprawnie działał ale w trakcie jazdy te hamulce są słabe gdyż muszę kilka razy pod pompować.Moje pytanie czy to może być pompa hamulcowa czy coś innego jeśli tak to proszę o poradę czy kupić nową czy wymienić (zestaw naprawczy)
a jeśli coś innego to proszę o sugestie i pomoc. Pozdrawiam
Kolego sprawdź przewód z pompy Vacum do serva czy nie zaciąga lewego powietrza możliwe, że jest nieszczelność najbardziej w tym łączniku gumowym co siedzi w ściance działowej z komory silnika do podszybia i tego może być efekt słabej hamowni to na początek.
No a jak nie to odpowietrzanie zostaje układu.
No a jak nie to odpowietrzanie zostaje układu.
Jak samochód, to tylko Audi;)
-
- Forum Audi A6 / A7