Problem z hamulcami
-
- Forum Audi A6 / A7
Problem z hamulcami
Witam wszystkich klubowiczów. Jak w temacie mam problem z hamulcami. Otóż jak mocno, gwałtownie wcisnę pedał hamulca jest on twardy ,a hamulec jest mało skuteczny, natomiast jak wciskam delikatnie jest on bardziej miękki i hamuje dużo lepiej. Miał ktoś z Was taki problem?
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
Pompek podciśnienia próbowałem już dwie i na każdej jest tak samo, serwo zmieniałem ok miesiąc temu i samochód bardzo dobrze hamował i przyspieszał ale tylko 5 dni się cieszyłem i problem powrócił. Przejrzałem i poczyściłem cały układ podciśnienia i wygląda że jest szczelny. Serwo trzyma podciśnienie nawet po nocy jak wsiadam do auta. Myślałem o tym zaworku zwrotnym przy ścianie grodziowej ale on też sprawia wrażenie dobrego działa tylko w jedną stronę. Nie wiem już co mam jeszcze sprawdzić i co jeszcze wymienić, ręce opadają.
Widzę kolego nie jestes uosobniony u mnie jest tez myk ze do połowy fajnie hamuje jest Ok a jak wcisne go mocniej to wpada dalej.
Ponoc jest tam taki zaczep co go trzyma aby nie wpadał dalej jak to zaczepilismy to porazka z tym hamowaniem bylo i wróciłem do starej metody. Będę w Pl odrazu za to sie biore
[ Dodano: 2013-06-21, 20:26 ]
A dodam że u mnie jeszcze czujnik hamowania sie przestawil to i po czasie kontrolka od świec zaczęła mrygac <szok>
Ponoc jest tam taki zaczep co go trzyma aby nie wpadał dalej jak to zaczepilismy to porazka z tym hamowaniem bylo i wróciłem do starej metody. Będę w Pl odrazu za to sie biore
[ Dodano: 2013-06-21, 20:26 ]
A dodam że u mnie jeszcze czujnik hamowania sie przestawil to i po czasie kontrolka od świec zaczęła mrygac <szok>
Moje mody:
Ledy w podświetlaniu tablicy rej.
Ledy w podświetlaniu tablicy rej.
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam jeszcze jeden problem. Dziś jadąc w tą ulewę z Jeleniej Góry zauważyłem że hamulec jest strasznie twardy i ledwo hamuje. Po kilkukrotnym podpompowaniu hamulca zaczął hamować i pedał zrobił się miękki. Po przejechaniu kilku kilometrów nie używając hamulca znowu to samo. Dzieje się tak tylko jak pada deszcz. Myślałem że może woda stoi na podszybiu i serwo ją zaciąga ale wody tam nie ma ładnie sobie spływa z podszybia.