Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem ABS

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
valdibdg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem ABS

Post autor: valdibdg » 15 lip 2017, 11:37

Witam.

Mam problem z systemem ABS w moim audi. Od miesiąca chwilami zapalał się czerwony wykrzyknik i 3 pikniecia. Świeciła się kontrolka od ABS . Myślałem że to może słynne zimne luty w sterowniku. Dałem sterownik do naprawy. Poprawiono w nim luty. Założyłem z powrotem sterownik na pompę i na komputerze wyświetliło błąd ze uszkodzony jest czujnik w lewym przednim kołe. Wymieniłem go na nowy. Teraz jest taki objaw ze czasami przy odpaleniu auta czerwony wykrzyknik zapali się i są 3 pikniecia i świeci się kontrolka abs. Gdy rusze z miejsca kontrolki gasną i wszystko jest ok. Czasami podczas hamowania zapala sie wykrzyknik i 3 pikniecia i na chwilke kontrolka abs po czym gasnie i znowu jest ok. System abs się załącza podczas hamowania np na piasku ale czasami też wtedy gdy np jadę na asfalcie i jest sucho i system nie powinien się włączyć. Sprawdzone są czujniki i odległości między pierścieniami. Poprawione słynne styki w sterowniku abs. Co może się dziac? Czy ktoś miał podobne objawy. Dziwne jest to ze chwilami jest wszystko ok. Ostatnio poruszałem kostka która jest wpueta w sterownik od góry i było słychać takie cykanie jakby w sterowniku i błąd który był na postoju zgasł po cyknieciu. Sprawdziłem ta kostkę i wyczyścilem styki. Nie przyniosło to rezultatów. Może jakiś bezpiecznik??? Które bezpieczniki są od abs i gdzie ich szukać? Pozdrawiam. Dziękuję za pomoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja