na obrazku ta wyżej

dzieki sprawdzekot919 pisze:Kolego error
Mam nadzieje, że klocki zarówno zewnętrzne i wewnętrzne. Pytam, bo w razie zapieczonych prowadnic wewnętrzne klocki będą się ścierać dużo szybciej (sam tego raz doświadczyłem)
Jeżeli ze zużyciem klocków wszystko w porządku możesz zrobić test na 'sprawność' przewodów będących częścią czujników ABS. Najlepiej jak znajdziesz kogoś do pomocy, kto będzie Cię informował o zapalonej kontrolce. Ty natomiast w między czasie zaczniesz wyginać elastyczny przewód łączący kostkę czujnika zamontowaną na zacisku hamulcowym ze ścianą nadkola (podłużnica). To miejsce najbardziej narażone jest na uszkodzenie ze względu na częstą zmianę położenia kół. (NAJBARDZIEJ PRAWDOPODOBNA USTERKA)
PS .U mnie tez miała miejsce taka usterka, ale nie z wyeksploatowania ile z niefrasobliwości poprzedniego właściciela. Jak wyskoczyła mu informacja o klockach jak u Ciebie, po prostu obciął rzeczone przewody i zmostkował poszczególne żyły. Jak się zorientowałem że coś jest nie tak z okładzinami to należało już wymienić tarcze
Ale wracając do tematu. Jeżeli i tu nie znajdziesz usterki, to prawdopodobnie coś jest nie tak z samymi okładzinami - uszkodzony czujnik bądź kabel od czujnika do kostki umieszczonej na zacisku hamulca.