Nowe klocki i tarcze 312 mm nie mieszczą się pod felgą 16 ?
Nowe klocki i tarcze 312 mm nie mieszczą się pod felgą 16 ?
Dzień dobry wszystkim użytkownikom
Mam Audi A6 avant z 2003 roku, 2,5 TD.
Kupiłem go z alufelgami 17 ale wymieniłem na stalowe 16.
Teraz pojechałem wymienić tarcze i klocki hamulcowe. W warsztacie założyli nowe tarcze, chyba 312 mm i nowe klocki.
Otrzymałem telefon takiej treści: po założeniu nowych klocków nie mieszczą się one pod felgą 16 tką !
Felgi zahaczają o klocek, warsztat twierdzi, że do tego modelu pasują tylko felgi alumiminiowe 17 tki, proponują zeszlifowanie , dopasowanie klocków tak aby zmieściły się pod felgą stalową 16 ką ?
Czy to prawda , że mogą pasować tylko 17 tki ?
Mam Audi A6 avant z 2003 roku, 2,5 TD.
Kupiłem go z alufelgami 17 ale wymieniłem na stalowe 16.
Teraz pojechałem wymienić tarcze i klocki hamulcowe. W warsztacie założyli nowe tarcze, chyba 312 mm i nowe klocki.
Otrzymałem telefon takiej treści: po założeniu nowych klocków nie mieszczą się one pod felgą 16 tką !
Felgi zahaczają o klocek, warsztat twierdzi, że do tego modelu pasują tylko felgi alumiminiowe 17 tki, proponują zeszlifowanie , dopasowanie klocków tak aby zmieściły się pod felgą stalową 16 ką ?
Czy to prawda , że mogą pasować tylko 17 tki ?
- krystian_k25
- Forum Audi A6 / A7
Panowie ja tu czegoś chyba nie kapuję.
Jeśli dobrze zrozumiałem o po założeniu 16" na stary zestaw hamulców wszystko pasowało a problemy zaczęły się po zmianie na nowe hample.
Tylko trochę to dziwne bo przecież zacisk na urósł...
Też zmieniałem hamulce(312mm) i nie miałem takich przebojów.
Jutro postaram się sprawdzić jakie ET ma stalówka
[ Dodano: 2014-01-21, 20:00 ]
Jeśli dobrze zrozumiałem o po założeniu 16" na stary zestaw hamulców wszystko pasowało a problemy zaczęły się po zmianie na nowe hample.
Tylko trochę to dziwne bo przecież zacisk na urósł...
Też zmieniałem hamulce(312mm) i nie miałem takich przebojów.
Jutro postaram się sprawdzić jakie ET ma stalówka
[ Dodano: 2014-01-21, 20:00 ]
jak mogą o klocek haczyć jak on jest w zacisku??Marcin99 pisze:Felgi zahaczają o klocek,
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
zapewne chodzi o to , że na starych klockach cały zacisk był bardziej schowany do wnętrza auta. Jak wsadzisz nowe grube klocki to zacisk wyjedzie na prowadniczkach na zewnątrz i zacznie przycierać felgę ( która im bliżej "ramion" ma mniejszą średnicę )._pączek_ pisze:Tylko trochę to dziwne bo przecież zacisk na urósł...