Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

nie odbija całkiem ręczny

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
aguamak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

nie odbija całkiem ręczny

Post autor: aguamak » 20 kwie 2014, 21:44

koledzy od dłuższego czasu mam problem z ręcznym, nie odbija mianowicie do końca, zawsze zostaje trochę luzu na lince, jak ręcznie przy kole pchnę tą dźwignie na zacisku to linka się napina i jest ok, rozebrałem toto wyczyściłem, WDeka napsikałem i jakiś czas był spokój, ale teraz znowu zaczyna świerszcz piszczeć, a koło się grzeje...co robić? cały zacisk trzeba zmieniać? a może da się to jakoś naprawić? sytuacja już się powtórzyła po wyczyszczeniu 3 raz!, zauważyłem też, że gumowa uszczelka jest pęknieta, da się taką kupić? może to przez tą uszczelkę moje problemy?

Awatar użytkownika
krischm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krischm » 18 maja 2014, 21:12

Jeśli linka jest ok to masz do regeneracji lub wymiany zacisk. A prawdopodobnie winny ten element CQ760001. Filozofii w wymianie nie ma lecz potrzeba długie kleszcze do segerów

Anielski

Post autor: Anielski » 18 maja 2014, 21:24

Przerabiałem to ostatnio u siebie...Skoro masz pękniętą uszczelkę(wygląda jak simering ) ,to musisz ją wymienić...samej pewnie nie dostaniesz...( komplet naprawczy zacisku) Dżwignia musi chodzić lekko i cofać się bez oporu do końca .Rozruszać na "psikaczach" zalożyć nowe uszczelnienie ( trochę tawociku) i powinno grać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl