Kontrolka ABS i wykrzyknik problem.
Kontrolka ABS i wykrzyknik problem.
Witam. Zakupilem wlasnie z niemiec A6 C5 2.4. Wszystko jest ok tylko święci mi się kontrolka od ABS pomarańczowa i na fisie ekranie na zegarach jest czerwony wykrzyknik w dwóch nawiasach i mruga. Przy odpaleniu auto pika z 3 razy taki dziwny dźwięk i przestaje. Samochód jeździ ale w czym tkwi problem? Nie mam obecnie jak podłączyć pod komputer dlatego pytam się co mogę zrobić
Witam.
Na początek sprawdź stan płynu w zbiorniczku, jeżeli jest w normie to sprawdź stan klocków jak tam z czujnikami zużycia i ewentualnie wtyczki do nich czy nie pośniedziałe i czy przewody nie przerwane
to by było na początek
ewentualnie czy wtyczka cała do pompy ABS nie zalana, ale wszystko po kolei jak napisałem

Na początek sprawdź stan płynu w zbiorniczku, jeżeli jest w normie to sprawdź stan klocków jak tam z czujnikami zużycia i ewentualnie wtyczki do nich czy nie pośniedziałe i czy przewody nie przerwane

ewentualnie czy wtyczka cała do pompy ABS nie zalana, ale wszystko po kolei jak napisałem

Jak samochód, to tylko Audi;)
Damolka89 pisze:Witam.![]()
Na początek sprawdź stan płynu w zbiorniczku, jeżeli jest w normie to sprawdź stan klocków jak tam z czujnikami zużycia i ewentualnie wtyczki do nich czy nie pośniedziałe i czy przewody nie przerwane![]()
to by było na początek
Wszystko jest ok sprawdzałem. Teraz to co? Winna całego modułu? Słyszałem że można tam lutownica troszkę się pobawić i jak nowy.. co Wy na to? Może jakieś inne propozycje
To pozostają Ci jeszcze czujniki abs przy kołach to też możesz sprawdzić, ale komp by był najlepszy do tego. Co do pompy do niby poprawiają zimne luty, ale to mało efektowne, jeżeli wina leży po stronie pompy abs to tylko wymiana na taką samą (nr taki sam) sprawną. Więcej już nic nie da się sprawdzić na chwilę obecną bez kompa, ale rzuć jeszcze okiem na wtyczki do czujników abs i jak wyglądają w środku 

Jak samochód, to tylko Audi;)
Damolka89 pisze:To pozostają Ci jeszcze czujniki abs przy kołach to też możesz sprawdzić, ale komp by był najlepszy do tego. Co do pompy do niby poprawiają zimne luty, ale to mało efektowne, jeżeli wina leży po stronie pompy abs to tylko wymiana na taką samą (nr taki sam) sprawną. Więcej już nic nie da się sprawdzić na chwilę obecną bez kompa, ale rzuć jeszcze okiem na wtyczki do czujników abs i jak wyglądają w środku
Podlaczalem pod kompa to wg nie chciał złapać nic i powiedziano mi ze mam jechać do elektryka