Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Kontrolka ABS i wykrzyknik problem.

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
Puzonaldo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Kontrolka ABS i wykrzyknik problem.

Post autor: Puzonaldo » 28 gru 2016, 18:13

Witam. Zakupilem wlasnie z niemiec A6 C5 2.4. Wszystko jest ok tylko święci mi się kontrolka od ABS pomarańczowa i na fisie ekranie na zegarach jest czerwony wykrzyknik w dwóch nawiasach i mruga. Przy odpaleniu auto pika z 3 razy taki dziwny dźwięk i przestaje. Samochód jeździ ale w czym tkwi problem? Nie mam obecnie jak podłączyć pod komputer dlatego pytam się co mogę zrobić

Damolka89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Damolka89 » 28 gru 2016, 18:55

Witam. <luzik>

Na początek sprawdź stan płynu w zbiorniczku, jeżeli jest w normie to sprawdź stan klocków jak tam z czujnikami zużycia i ewentualnie wtyczki do nich czy nie pośniedziałe i czy przewody nie przerwane <okok>
<okok> to by było na początek
ewentualnie czy wtyczka cała do pompy ABS nie zalana, ale wszystko po kolei jak napisałem <okok>
Jak samochód, to tylko Audi;)

Puzonaldo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Puzonaldo » 29 gru 2016, 21:25

Damolka89 pisze:Witam. <luzik>

Na początek sprawdź stan płynu w zbiorniczku, jeżeli jest w normie to sprawdź stan klocków jak tam z czujnikami zużycia i ewentualnie wtyczki do nich czy nie pośniedziałe i czy przewody nie przerwane <okok>
<okok> to by było na początek
ewentualnie czy wtyczka cała do pompy ABS nie zalana, ale wszystko po kolei jak napisałem <okok>

Wszystko jest ok sprawdzałem. Teraz to co? Winna całego modułu? Słyszałem że można tam lutownica troszkę się pobawić i jak nowy.. co Wy na to? Może jakieś inne propozycje

Damolka89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Damolka89 » 29 gru 2016, 22:05

To pozostają Ci jeszcze czujniki abs przy kołach to też możesz sprawdzić, ale komp by był najlepszy do tego. Co do pompy do niby poprawiają zimne luty, ale to mało efektowne, jeżeli wina leży po stronie pompy abs to tylko wymiana na taką samą (nr taki sam) sprawną. Więcej już nic nie da się sprawdzić na chwilę obecną bez kompa, ale rzuć jeszcze okiem na wtyczki do czujników abs i jak wyglądają w środku <okok>

Ziomek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Andrzej
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T ANB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Ziomek » 30 gru 2016, 11:15

Jak już wina to sterownika-nie pompy. Spróbować podłączyć się vagiem z absem, jeśli nie ma połączenia szukać na forum, temat omawiany wielokrotnie.

Puzonaldo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Puzonaldo » 30 gru 2016, 20:20

Damolka89 pisze:To pozostają Ci jeszcze czujniki abs przy kołach to też możesz sprawdzić, ale komp by był najlepszy do tego. Co do pompy do niby poprawiają zimne luty, ale to mało efektowne, jeżeli wina leży po stronie pompy abs to tylko wymiana na taką samą (nr taki sam) sprawną. Więcej już nic nie da się sprawdzić na chwilę obecną bez kompa, ale rzuć jeszcze okiem na wtyczki do czujników abs i jak wyglądają w środku <okok>

Podlaczalem pod kompa to wg nie chciał złapać nic i powiedziano mi ze mam jechać do elektryka

Damolka89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Damolka89 » 30 gru 2016, 20:59

To sterownik będzie lipny. Jest to część elektryczna, więc elektryk rzuci na to okiem.

Tomex95
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Tomex95 » 02 sty 2017, 14:24

Elektryk powinien ogarnąć ten temat, albo szukać drugiej pompy

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl