Dzwonią hamulce na kostce mieniłosiernie
Dzwonią hamulce na kostce mieniłosiernie
Witam Panowie mam problem prawdopodobnie z dzwoniącymi klockami albo cos w zacisku , tylko jak jade kostką to strasznie dzwonią hamulce z przodu , bardziej lewa strona (kierowcy) ale prawa też juz zaczyna. Klocki są zużyte do połowy z tego co patrzyłem , kupiłem nowe sprężyny ktore dociskaja klocki to nic nie dało. A raczej pewny jestem ze to hamulce ponieważ jak lekko depne na hamulec to juz nie dzwoni. MA ktos jakiś pomysł co to moze być???
ja tam na hamulce nie narzekam , te 2.5 tdi nie ma takiej mocy jak jakies 4.2 w quatrro wiec chyba nie ma takiej potrzeby. Jak wyścigówką też nie jeżdze bo jak bym chcial zapier... non stop to bym kupił cos sportowego:) tylko ten dzwiek to mnie dobija auto pieknie sie prezentuje a jak wjerzdzam na kostke to chowam sie pod kierownice. Sprawdzalem w intercarsie to nie ma tych prowadnic chyba ze by pogrzebał w innych modelach. S6 ma inny zestaw jak Allroad?
jak rozwiąże problem to napisze. jak narazie dalej chowam sie pod kierownice
[ Dodano: 2016-07-11, 19:52 ]
Panowie pomocy dzis wyminiłem klocki hamulcowe na orginalne po Vinie TRW , plus nowe prowadnice itp... Nadal DZWONI na kostce....czy ktos ma pomysł co to moze być?? Przegub moze

[ Dodano: 2016-07-11, 19:52 ]
Panowie pomocy dzis wyminiłem klocki hamulcowe na orginalne po Vinie TRW , plus nowe prowadnice itp... Nadal DZWONI na kostce....czy ktos ma pomysł co to moze być?? Przegub moze

Ostatnio zmieniony 13 lip 2016, 10:20 przez Zajcu26, łącznie zmieniany 1 raz.
niebardzo wiem o jaka tuleje Ci chodzi , w hamulcowach są 2 tuleje , na ktore nasuwa sie zacisk , w zacisku są 2 gumy do ktorych wchodza tuleje. Moje stare tuleje wogole nie były wyrobione sprawdzalem suwmiarką z nowymi. Gumy w środku też wydawały się być lepsze niż z tego zestawu naprawczego.
[ Dodano: 2016-07-13, 10:03 ]
sorry kolego chodziło Ci o tę gumowa tuleje co wchodzi tam prowadnica??
[ Dodano: 2016-07-13, 10:03 ]
sorry kolego chodziło Ci o tę gumowa tuleje co wchodzi tam prowadnica??
Ostatnio zmieniony 13 lip 2016, 10:20 przez Zajcu26, łącznie zmieniany 1 raz.