witam.
ostatnio zauważyłem ze podczas hamowania słychac dziwny dzwiek. słyszalny jest dopiero w ostatniej fazie hamowania jak juz auto zwalnia z predkosci 10km/h do 0. to taki dzwiek i uczucie jak by sie hamowało na tych matach chropowatych przed przejsciem dla pieszych albo opony były mega wyząbkowane (ale to wykluczone). tarcze i klocki ok.płynu tez nie ubywa. tak mysle czy to moze ten pierscien od abs-u na przegubie.czy sruba od przegubu sie jakims cudem poluzowala. nie chciałbym aby cos zawiodło.
dziwny dzwiek przy hamowaniu
-
- Forum Audi A6 / A7
Sprawdź czujnik ABS siedzi on w takim koszyczku który można wyjąć i przeczyścić u mnie błędu nie pokazywał ale w końcowej fazie hamowania słychać było takie buczenie i delikatnie ledwie wyczuwalne drżenie pedału hamulca. Ten koszyczek jest chyba mosiężny czy coś koło tego,po wyjęciu był cały zielony od wilgoci. Może to będzie u ciebie a roboty na parę minut.
- damos
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Miałem podobnie w A4 - pierścień był pęknięty, ale szczelina była na tyle mała, ze przy większych prędkościach elektronika nie widziała problemu. Dopiero tuż przed zatrzymaniem włączał się ABS.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2018, 21:22 przez damos, łącznie zmieniany 1 raz.