mam pytanie dotyczące komunikatu czerwonej kontrolki o niesprawnym układzie hamulcowym. Już wyjaśniam o co chodzi. Otóż od pewnego czasu, nie zawsze, ale nie raz bywa, że pod rząd, nie raz jest dobrze przez jakiś czas, oczywiście zawsze przy włączeniu samochodu to się dzieje, czyli świeci się ten komunikat. Przekręcam kluczyk wszystko okej po kolej wszystko znika no to odpalam i właśnie czasami pojawia się ten komunikat, trzy razy pipnie (da sygnał dźwiękowy) zaświeci się, z tym komunikatem również chyba (nie jestem pewien też abs i esp się świeci) i oczywiście wszystko znika jak gdyby nigdy nic. Jak wcisnę ten guzik po lewej stronie to po kolei sprawdza mi stan tych czerwonych ikonek i żadnego błędu zatwierdzi OK, jak mam w baku ponad rezerwę to temperatura na zewnątrz wyskocz i po staremu.
O co w tym temacie może chodzić w instrukcji pisze o sprawdzeniu stanu płynu hamulcowego, przyznam szczerze, że ciężko mi się odczytać ale raczej jest ok, jeżeli faktycznie to tylko od płynu zależy to najwyżej doleje mu trochę.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc i rozjaśnienie sprawy, może ktoś miał podobny problem

pozdrawiam