Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ A6 C5] Czerwona kontrolka - niesprawny układ hamulcowy.

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
max hot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Czerwona kontrolka - niesprawny układ hamulcowy.

Post autor: max hot » 12 gru 2012, 08:52

Witam wszystkich,

mam pytanie dotyczące komunikatu czerwonej kontrolki o niesprawnym układzie hamulcowym. Już wyjaśniam o co chodzi. Otóż od pewnego czasu, nie zawsze, ale nie raz bywa, że pod rząd, nie raz jest dobrze przez jakiś czas, oczywiście zawsze przy włączeniu samochodu to się dzieje, czyli świeci się ten komunikat. Przekręcam kluczyk wszystko okej po kolej wszystko znika no to odpalam i właśnie czasami pojawia się ten komunikat, trzy razy pipnie (da sygnał dźwiękowy) zaświeci się, z tym komunikatem również chyba (nie jestem pewien też abs i esp się świeci) i oczywiście wszystko znika jak gdyby nigdy nic. Jak wcisnę ten guzik po lewej stronie to po kolei sprawdza mi stan tych czerwonych ikonek i żadnego błędu zatwierdzi OK, jak mam w baku ponad rezerwę to temperatura na zewnątrz wyskocz i po staremu.

O co w tym temacie może chodzić w instrukcji pisze o sprawdzeniu stanu płynu hamulcowego, przyznam szczerze, że ciężko mi się odczytać ale raczej jest ok, jeżeli faktycznie to tylko od płynu zależy to najwyżej doleje mu trochę.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc i rozjaśnienie sprawy, może ktoś miał podobny problem ;),

pozdrawiam ;).

radek11
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Radek
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: radek11 » 12 gru 2012, 09:38

Witam cie kolego ja mam to samo po raz drugi i wychodzi na to ze pada ci sterownik ABS jeśli oczywiście masz stan płynu oraz nie skończyły ci się klocki najlepiej podepnij Vaga wejdż w układ hamulcowy ABS <okok>

enduro7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 1997
Silnik: 1.8T AJL 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: enduro7 » 12 gru 2012, 09:56

podładuj aku i powinno być ok.
może być końiec srerownika abs ale wówczas były by problemy z połączeniem i nawiązaniem komunikacji.jeśli nawiążesz komunikację i wyskoczą ci rózne błędy sporadyczne typu czujnik położenia kierownicy ,czyjnik pedału chamulca itp jest to wynikiem spadku napięcia -słaby aku

max hot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: max hot » 13 gru 2012, 09:03

Właśnie jeżeli chodzi o akumulator to w ostatnią sobotę go wymieniałem bo, nie był zły ale jednak już swoje lata miał i auto trzeba było trochę na mrozie pokręcić włożyłem nowy jeden sezon jeżdżony i bardzo dobrze doładowany więc może będzie ok, a nie miałem okazji jeździć samochodem bo nie ma mnie w domu w tygodniu, no nic zobaczymy jak wrócę czy coś się dzieje.

A o co chodzi z tym padającym sterownikiem?

enduro7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 1997
Silnik: 1.8T AJL 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: enduro7 » 13 gru 2012, 11:27

jeśli jest padnięty lub pada nawiązanie połączenia vagiem jest utrudnione lub nie możliwe

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl