Siemka. Zaczne od tego ze ostatnio po trasie 3tys km, prawy przedni zacisk zaciął sie i zjechalo klocki. Zregenerowałem zacisk i wymienilem tarcze+klocki przednie. Przy odpowietrzaniu byla komedia bo nie mozna bylo odpowietrzyc, z odpowietrznikow lecial sam plyn a pedal hamulca wpadal bez zadnych oporow. Po dwukrotnym odpowietrzeniu wszystkich kól i przejechaniu sie wszystko wrocilo do normy. Natomiast teraz jak samochod zgubi trakcje(nie zawsze) blokuje kola, i hamulec jest twardy jak kamien. Nie sprawdzilem jeszcze ktore bo nie mam jak ale wydaje mi sie ze wszystkie. Po mocnym wcisnieciu hamulca kola puszczaja i zapalaja sie kontroli ESP I ABS. Mam tez wrazenie ze czasami hamulce troche trzymaja podczas jazdy a hamulec reaguje od razu jak sie tylko go dotknie. Zastanawiałem sie czy to woda w serwie czy pompa pada. Jutro podepne kompa i sprawdze bledy
A6 C5 4,2 quattro
Blokujace sie hamulce
-
- Forum Audi A6 / A7
Sprawdź przewody hamulcowe, może któryś jest przygięty/zgięty/rozwarstwiony i to powoduje problemy ze swobodnym cofnięciem się płynu hamulcowego po puszczeniu hamulca.
![Obrazek]()
https://superparts.pl/
[ Komentarz dodany przez: mat1324: 2018-01-23, 15:03 ]
Dostałeś ode mnie już ostrzeżenie za reklamowanie.
https://superparts.pl/
[ Komentarz dodany przez: mat1324: 2018-01-23, 15:03 ]
Dostałeś ode mnie już ostrzeżenie za reklamowanie.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Juicer, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
to wskazuje na uszkodzony czujnik hamulca przy pedale...i nie sugeruj sie , że nie ma błędów na Vagu...miałem tak w A3... polecam wymienić robota na 5 min. a koszt do 50zł...satysfakcja bezcenna...pozdrawiam (ps. sprawdzałeś vacum, jej szczelność...w A6 miałem raz twardy raz miękki pedał i winne było Vacum...łatwy temat do ogarnięcia)Karlos1911 pisze:hamulec reaguje od razu jak sie tylko go dotknie
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam borykam się z podobnym problemem, mianowicie po wymianie klocków zaczęło się. Po przejechaniu ok 30-35 km jest wrażenie jak by lewy zacisk się blokował, podczas hamowania strasznie trzesie kierownicą. Dodam że wymienione nowe przewody miedziane, elastyczne również. Nie bardzo chce kupować nowe tarcze przed dokładną diagnozą, ( te mają dopiero 30tkm) O co chodzi z tym vacum?