Auto gaśnie przy włączeniu ABS
Auto gaśnie przy włączeniu ABS
Jestem w posiadaniu Audi A6 C5 2.4 AGA i TipTroniciem 97'. Problem zauważony po paru miesiącach od zakupu, spadł pierwszy śnieg i nadarzyła się okazja, żeby użyć ABS. Jak się okazało Auto gaśnie. Ma to taki objaw jakby się dusiło i to dosłownie, w chwili kiedy odpuszczę hamulec i dodam gazu uda mi się jeszcze jechać, ale jak go przydusze to niestety silnik staje. Dodam ciekawostkę, że nie świeci mi kontrolka ASR na tablicy Przyrządów. Robiłem próbę i ASR działa, mogę je wyłączyć, aczkolwiek w żadnym wypadku nie pokazuje się kontrolka. Nie za bardzo wiem jak to ugryźć. Idzie zima i mało przyjemna sprawa, żeby podczas awaryjnego hamowania zgasło auto...Proszę o szybką pomoc!
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Sprawdź czy przy tym przygasają Ci światła, jeśli tak to czeka Cię przegląd instalacji, i to szybko zanim auto spalisz. Gdzieś masz zwarcie masy z jakimiś przewodami, albo sama masa Ci ucieka.
Posprawdzaj najpierw wtyczki przy sterowniku ABS, może będą zaśniedziałe końcówki, może to powodować zanik kontaktu, wtedy ssanie prądu z innego obwodu powoduje problem, który może powodować gaśnięcie silnika.
Posprawdzaj najpierw wtyczki przy sterowniku ABS, może będą zaśniedziałe końcówki, może to powodować zanik kontaktu, wtedy ssanie prądu z innego obwodu powoduje problem, który może powodować gaśnięcie silnika.
Warsztat, naprawy Audi A6.