[A6 C5] Audi sama hamuje??
[A6 C5] Audi sama hamuje??
Witam.Ostatnio wchodziłem w ośnieżony zakręt bokiem i było jak najbardziej wszystko ok,po wyjechaniu na asfalt i rozpędzaniu się zauważyłem że coś jej ciężko się rozpędzić więc wcisnęłem sprzęgło a autko zaczęło samo hamować najpierw delikatnie póÂźniej z co raz większą siła jak bym wciskał hamulec(na pewno nie pomyliłem pedałów) takie coś przydażyło mi się 2 razy tego samego dnia.Po zatrzymaniu się i ponownemu ruszeniu było wszystko ok Co to może być nigdy wcześniej czegoś podobnego nie było.Ma ktoś jakieś pomysły??
Wszystko ok ale wytłumaczcie mi jedną rzecz skoro jak pisze kolega mwx że syf itd to wyjaśnijcie mi jakim cudem koła zaczęły co raz bardziej hamować??Jeśli tłoczki by nie chciały się cofać to przyhamowywało by non stop a tu nic tylko te2 razy.Wszystkie koła lekko się kręcą a wtedy to wyglądało tak jak bym miał hamowanie awaryjne jedynka ledwo ciągnęła po zatrzymaniu się i ruszeniu było wszystko ok.Więc??
[ Dodano: 2013-03-07, 19:58 ]
temat zamknięty
[ Dodano: 2013-03-07, 19:58 ]
temat zamknięty
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: arek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ALG 193KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
witam ponownie
dzieje się coś dziwnego, wymieniony płyn,pompa hamulcowa,cały układ odpowietrzony,wszystkie zaciski sprawne
dziś po dość agresywnej jeżdzie gdy tylko zadziałała kontrola trakcji auto staje jak zabetonowane, pedał hamulca wysoko i twardy, zaświeca się ABS i ESP, myślałem że to serwo lecz odłączenie vaku pompy nic nie dało, chyba jednak to pompa ABS która zintegrowana jest z systemem ESP
najgorsze jest to że ilu fachowców tyle elementów układu do wymiany
a koszty rosną-niestety
dzieje się coś dziwnego, wymieniony płyn,pompa hamulcowa,cały układ odpowietrzony,wszystkie zaciski sprawne
dziś po dość agresywnej jeżdzie gdy tylko zadziałała kontrola trakcji auto staje jak zabetonowane, pedał hamulca wysoko i twardy, zaświeca się ABS i ESP, myślałem że to serwo lecz odłączenie vaku pompy nic nie dało, chyba jednak to pompa ABS która zintegrowana jest z systemem ESP
najgorsze jest to że ilu fachowców tyle elementów układu do wymiany
a koszty rosną-niestety