CERAMIKA RS5
-
- Forum Audi A6 / A7
CERAMIKA RS5
witam mam pytnie o chamulce ceramiczne w RS5 ile kilometrow +- wytrzyma komplet ktos cos wie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Klocki sie porownywalnie do narmalnych hamolcow zużywają a tarcze roznie. Przewaznie nie jest to min grubosc jako kryterum wymiany tylko ilosc i jakosc pekniec rys na tarczy. To nie o to chodzi ze jak sa drogie to musza dlugo wytrzymac tu chodzi o wytrzymałość termiczna.
Uwaga! Hamulce ceramiczne to nie jest dobra rzecz to lansu. Gdy tarcze sa zimne i mokre drastycznie spada skutecznosc hamowania
Uwaga! Hamulce ceramiczne to nie jest dobra rzecz to lansu. Gdy tarcze sa zimne i mokre drastycznie spada skutecznosc hamowania
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Niestety, ale nie da się tak po prostu zmienić na zwykłe tarcze. Trzeba zmienić wszystko, ponieważ tarcza ceramiczna ma 380 mm średnicy, a zwykła tarcza tylko 365 mm. W sumie nawet nie ma gładkich tarcz, tylko są dziurkowane. Szukałem w innych wersjach RS, ale tylko ceramika ma 380 mm, reszta już ma mniejsżą średnicę. Audi RS4 i RS5 mają takie same układy hamulcowe, więc będzie łatwiej znaleźć dawcę .W razie czego mogę podesłać numery .
[ Dodano: 2017-05-17, 23:30 ]
W sumie pojemność silnika Ci się nie zmieni, ale moc już tak . Dodatkowe 100 koni na pewno będzie odczuwalne .
[ Dodano: 2017-05-17, 23:30 ]
W sumie pojemność silnika Ci się nie zmieni, ale moc już tak . Dodatkowe 100 koni na pewno będzie odczuwalne .
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
bez przeaadady s6 c6 mam 385x36mm i do tego stalowe sa tanie jak barszcz mysle ze jedyny problem w tym przypadku to to czy bedzie zberac klocek po calosci tarczy reszta to pierdoly do ogarniecia bo et tez mozna zmieniac roznymi sposobami a jak to za malo to mozna dobrac inna tarcze i zrobic nawet customowa specjalnie pod zacisk za ulamek ceny tarczy ceramicznej
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
i do d3 w12 tez takie kladli mozna kupic caly set i ewentualny problem to jakiś adapter i tyle a w niektorych zwrotnicach siada p&p poszukaj po nr zwrotnic na etka.cc zobacz jakie masz i zobacz jakie sa w tych 3 s6 c6 s8 d3 i w12 d3 i to jest ten sam zacisk ktory mozna bardzo tanio dorwac sa w uzywce cale sety po alle jak chcesz to budzetowo zrobic