PZU Minicasco a zderzenie z sarna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
PZU Minicasco a zderzenie z sarna
Wczoraj miałem zderzenie z sarną w związku z czym ucierpiał przedni zderzeak, została wyrwane miejsce mocowania tablicy rejstracyjnej, oraz reflektor od strony kierowcy jest luźny. Zgłosiłem dzisiaj szkode do PZU Minicasco i jestem umowiony na oględziny. Zaproponowali wariant gotówkowy. Na jaką kwote mogę liczyć?
Czy jeśli zaczepy od zderzaka lub reflektora są połamane to należy liczyć na wymiane na nowe czy na klejenie?
Czy jeśli zaczepy od zderzaka lub reflektora są połamane to należy liczyć na wymiane na nowe czy na klejenie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- maro_stg
- Forum Audi A6 / A7
Re: PZU Minicasco a zderzenie z sarna
Powiem Ci tak, też ostatnio miałem przygodę z sarną i tak: pęknięty zderzak przód, zbita lampa xenon, wygięty błotnik wg PZU jest to szkoda całkowita śmieszne co....diabeelek pisze:Wczoraj miałem zderzenie z sarną w związku z czym ucierpiał przedni zderzeak, została wyrwane miejsce mocowania tablicy rejstracyjnej, oraz reflektor od strony kierowcy jest luźny. Zgłosiłem dzisiaj szkode do PZU Minicasco i jestem umowiony na oględziny. Zaproponowali wariant gotówkowy. Na jaką kwote mogę liczyć?
Tak więc praktycznie naprawiam na swój koszt na częściach używanych bo oczywiście nie będę nic szpachlował i wyklepywał...
Minicasco właściwie działa tylko od kradzieży i dlatego je wykupiłem, natomiast w praktyce jeśli chodzi o zdrzarzenia drogowe to zawyżają wartośc napraw aby zrobic szkodę całkowitą, oczywiście będę się odwoływał ale to pewnie nic nie da...
audiczek było wiele a obecnie jest:
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
W minicasco jest pkt.
Ubezpieczenie minicasco zapewnia wypłatę odszkodowania, gdy pojazd lub jego wyposażenie ulegną uszkodzeniu lub utracie, wskutek:
nagłego działania siły mechanicznej w chwili zetknięcia pojazdu z osobami lub zwierzętami pochodzącymi z zewnątrz pojazdu
maro_stg jak to uznali szkodę całkowitą? a poduszki Ci wystrzeliły?
Jeśli to nie tajemnica to napisz ile kasy Ci wypłacili (mozę być na PW)
Ubezpieczenie minicasco zapewnia wypłatę odszkodowania, gdy pojazd lub jego wyposażenie ulegną uszkodzeniu lub utracie, wskutek:
nagłego działania siły mechanicznej w chwili zetknięcia pojazdu z osobami lub zwierzętami pochodzącymi z zewnątrz pojazdu
- maro_stg
- Forum Audi A6 / A7
do wymiany zderzak(jest pęknięty), lampa(zbita), błotnik(wgnieciony) wyliczyli naprawę jako niopłacalną ekonomicznie(śmiech) po kosztach w aso - tylko kto w aso naprawia takie stare auto. Na razie jeszcze nic nie dostałem...diabeelek pisze:W minicasco jest pkt.
Poczytaj sobie w necie o ubezpieczeniu Pzu Auto i Minicasco i problemach z tym związanych - wyceniają auto jak najniżej się da a przy szkodach zawyżają koszty napraw żeby była szkoda całkowita...
Daj znać jak Twoja szkoda została rozwiazana. A na jaką kwotę zostało wycenione Twoje auto w ubezpieczeniu?
audiczek było wiele a obecnie jest:
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
- MaRRcin929
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual