diabeelek pisze:maro_stg, dostałeś kosztorys od PZU ?
tak
co Ty ciągle z tą szkodą całkowitąmaro_stg pisze:
Pewnie wg PZU szkoda całkowita wyjdzie
pamiętaj, że w minicasco jest wyliczane na dzień szkody np kradzieżydiabeelek pisze:Wycenione mam na około 14tys. dzisiaj był rzeczoznawca i do wymiany, zderzak, maska i relfektor. Jutro bede mial kosztorys
Kolego ja przy uszkodzeniach jakie opisałem mam szkode całkowita - do wymiany zderzak, lampa, błotnik, więc są to nieduże uszkodzenia a szkoda całkowita jest - standardowy proceder wśród ubezpieczalni - poczytaj sobie w neciegoly191 pisze:co Ty ciągle z tą szkodą całkowitąmaro_stg pisze:
Pewnie wg PZU szkoda całkowita wyjdzie
minicasco ją obejmuje, np spalenie
@diabeelek bierz rzeczoznawcę to zobaczysz ile dostaniesz
pamiętaj, że w minicasco jest wyliczane na dzień szkody np kradzieżydiabeelek pisze:Wycenione mam na około 14tys. dzisiaj był rzeczoznawca i do wymiany, zderzak, maska i relfektor. Jutro bede mial kosztorys
np jak miałeś wycenione 10miesięcy temu na 10 tysi to dziś może być np 9tys
do tego - 20% w dniu kradzieży, chyba ze wykupisz tą opcje
moją jak wycenili na 14.900 to myślałem, że śmiechem zabiję, ale nic nie poradzisz
libnerek pisze:Zamiast ekstra zabezpieczeń lepiej wykupić odpowiednie ubezpieczenieW PZU jest ciekawa opcja - nazywa się MINI CASCO, ma ograniczony zasięg ubezpieczenia, ale - co najważniejsze - gwarantuje rekompensatę za kradzież auta. Do ubiegłego roku firma zwracała 80% wartości auta (20% tzw. wkład własny), a od tego roku za parę groszy więcej można wykupić opcję na 100%. I tak na przykład za Peugeota 307 2.0 HDI z 2003 roku zapłaciłem składkę na rok w kwocie 275 PLN! Mało tego ubezpieczenie przewiduje również likwidację szkody wskutek zderzenia ze zwierzętami, za stłuczkę z sarną dostałem ok. 2000 PLN, co w całości pokryło koszt naprawy auta. Likwidator wysokość szkody nalicza biorąc pod uwagę ceny części nowych, ale nie oryginalnych - tylko zamienników. Wcześniej miałem Passata B5 i również dzięki MINI CASCO spałem spokojnie, a pasek stał na parkingu pod blokiem
To tak przy okazji
W kwestii zabezpieczeń, to podam Wam przykład, że znajomy - mechanik z wykształcenia sam sobie zrobił zabezpieczenie w swoim Passacie B5 - elektrozawór na przewodach paliwowych. Niestety nie pomogło! W Lubinie spod bloku pewnej sobotniej nocy pasek wyparował... Na szczęście miał MINI CASCO, po 30 dniach otrzymał odszkodowanie i przesiadł się do... A8-C5 :-D
[ Dodano: 2013-02-22, 21:19 ]
Oczywiście miało być A6-C5