Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

MTU

Wszystko związane z ubezpieczeniem naszych aut. AC, OC, NW, wypadki, stłuczki, odszkodowania itp.
Awatar użytkownika
PictBridge
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

MTU

Post autor: PictBridge » 04 cze 2012, 12:43

za swoją audi płace 940zł rocznie już 3 lata jeżdże bezwypadkowo nie należą mi się żadne zniżki? korzystam z ojca zniżek 60%, chciałbym mieć na swoim koncie tez już jakieś..

vikus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wiktor
Rocznik: 2008
Moje auto: Q7
Nadwozie: SUV
Silnik: 2.0 TDI
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: vikus » 04 cze 2012, 14:25

Jeśli to jest wariant OC+AC to całkiem dobra cena.

Ja za swoją płacę w PTU OC+AC+szyby niecałe 1150PLN.

OC -60%
AC -40%

ÂŻeby leciały Ci zniżki usisz mieć coś zarejestrowane na siebie lub być współwłaścicielem.

Na początek w promocji zawsze dają jakieś zniżki a później to zależy już od ubezpieczyciela ale przeważnie co roku po 10%.

Pozdr...

borussia_CK

Post autor: borussia_CK » 08 cze 2012, 13:03

Koledzy, przyszla mi polisa OC z MTU na 890 PLN. W Link4 wyliczyli 727 PLN. Ubezpieczenie dotychczasowe wazne do 5 lipca br. czy moge zmienic jeszcze ubezpieczyciela? Czy warto przechodzic do L4???

W MTU podali tylko zwyzke za wiek auta, znizke dla nauczycieli natomiast ze bezszkodowosc nie wymienili na pismie polisowym. Przyszedlem do nich z PZU z 30% znizka. Pani na infolini MTU powiedziala, ze znizka jest uwzgledniona przy wystawionej polisie. Dlaczego zatem w pismie tego nie wyszczegolniaja? Wprowadza to w blad i rodzi watpliwosci. Dodam, ze po zakupie auta trzy razy tam dzwonilem zanim w miare rozsadna polise wystawili po rekalkulacji.

Wrzucajac w google mtu wyskakuja raczej negatywne opinie. Dot. to m.in. wypowiadania umow. Ubezpieczysz sie gdzies i masz dwie polisy ;) a MTU nadal żąda zapłaty za kontynuacje polisy lub windykator.

igorw

Post autor: igorw » 10 cze 2012, 10:38

borussia_CK, pozdrawiam krajana ;) każdą polisę można wypowiedzieć najpóźniej dzieĂą przed upływem polisy:
"Jeżeli właściciel pojazdu mechanicznego, nie później niż na jeden dzieĂą przed upływem 12 miesięcy, nie powiadomi na piśmie zakładu ubezpieczeĂą o wypowiedzeniu umowy ubezpieczenia, uważa się, że została zawarta następna umowa na kolejne 12 miesięcy." ÂŹródło i dużo do poczytania: http://www.rzu.gov.pl/vademecum-ubezpie ... ne_OC__148
Szerokości.
[edit] oczywiście OC jest dla poszkodowanego przez Twój pojazd, zatem IMHO najtaĂąsze jest najlepsze, Ty nic z tego nie będziesz miał więc "po co przepłacać"?

Awatar użytkownika
PictBridge
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PictBridge » 12 cze 2012, 07:04

Dostałem kuszącą propozycje od Aviva 630 zł i przeszedłem, 400zł piechotą nie chodzi ;)

borussia_CK

Post autor: borussia_CK » 12 cze 2012, 09:32

To ciekawe, bo Aviva zaproponowala 804 PLN w jednorazowej skladce przy platnosci przez net, w kalkulacji dali 50% znizki.

Moge wrzucic pdf'a z ich kalkulacja.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2012, 10:36 przez borussia_CK, łącznie zmieniany 1 raz.

michok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 290KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna

Post autor: michok » 12 cze 2012, 10:32

Powiem wam, ze ja wole np. doplacic ale miec spokoj.
ostantio poza wawa Garbata stanela i coz...
laweta..
czas oczekiwania 1h z telefonem do PZU.
Ogolnie polecam, mimo to ,ze drogo.

borussia_CK

Post autor: borussia_CK » 12 cze 2012, 10:40

Ogolnie mowiac skladki sa bardzo duze. Bierze sie to tez stad, ze wiele warsztatow ugadywalo sie z wlascicielem i wystawialo zawyzone kosztorysy. Proceder trwal trwal i trwal. Wysokie koszty napraw= wysokie skladki. Proste! Do tego cffaniaki "zawodowo" dorabiajacy sobie stluczkami na miescie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja