Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

MTU

Wszystko związane z ubezpieczeniem naszych aut. AC, OC, NW, wypadki, stłuczki, odszkodowania itp.
Awatar użytkownika
PictBridge
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

MTU

Post autor: PictBridge » 04 cze 2012, 12:43

za swoją audi płace 940zł rocznie już 3 lata jeżdże bezwypadkowo nie należą mi się żadne zniżki? korzystam z ojca zniżek 60%, chciałbym mieć na swoim koncie tez już jakieś..

vikus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wiktor
Rocznik: 2008
Moje auto: Q7
Nadwozie: SUV
Silnik: 2.0 TDI
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: vikus » 04 cze 2012, 14:25

Jeśli to jest wariant OC+AC to całkiem dobra cena.

Ja za swoją płacę w PTU OC+AC+szyby niecałe 1150PLN.

OC -60%
AC -40%

ÂŻeby leciały Ci zniżki usisz mieć coś zarejestrowane na siebie lub być współwłaścicielem.

Na początek w promocji zawsze dają jakieś zniżki a później to zależy już od ubezpieczyciela ale przeważnie co roku po 10%.

Pozdr...

borussia_CK

Post autor: borussia_CK » 08 cze 2012, 13:03

Koledzy, przyszla mi polisa OC z MTU na 890 PLN. W Link4 wyliczyli 727 PLN. Ubezpieczenie dotychczasowe wazne do 5 lipca br. czy moge zmienic jeszcze ubezpieczyciela? Czy warto przechodzic do L4???

W MTU podali tylko zwyzke za wiek auta, znizke dla nauczycieli natomiast ze bezszkodowosc nie wymienili na pismie polisowym. Przyszedlem do nich z PZU z 30% znizka. Pani na infolini MTU powiedziala, ze znizka jest uwzgledniona przy wystawionej polisie. Dlaczego zatem w pismie tego nie wyszczegolniaja? Wprowadza to w blad i rodzi watpliwosci. Dodam, ze po zakupie auta trzy razy tam dzwonilem zanim w miare rozsadna polise wystawili po rekalkulacji.

Wrzucajac w google mtu wyskakuja raczej negatywne opinie. Dot. to m.in. wypowiadania umow. Ubezpieczysz sie gdzies i masz dwie polisy ;) a MTU nadal żąda zapłaty za kontynuacje polisy lub windykator.

igorw

Post autor: igorw » 10 cze 2012, 10:38

borussia_CK, pozdrawiam krajana ;) każdą polisę można wypowiedzieć najpóźniej dzieĂą przed upływem polisy:
"Jeżeli właściciel pojazdu mechanicznego, nie później niż na jeden dzieĂą przed upływem 12 miesięcy, nie powiadomi na piśmie zakładu ubezpieczeĂą o wypowiedzeniu umowy ubezpieczenia, uważa się, że została zawarta następna umowa na kolejne 12 miesięcy." ÂŹródło i dużo do poczytania: http://www.rzu.gov.pl/vademecum-ubezpie ... ne_OC__148
Szerokości.
[edit] oczywiście OC jest dla poszkodowanego przez Twój pojazd, zatem IMHO najtaĂąsze jest najlepsze, Ty nic z tego nie będziesz miał więc "po co przepłacać"?

Awatar użytkownika
PictBridge
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PictBridge » 12 cze 2012, 07:04

Dostałem kuszącą propozycje od Aviva 630 zł i przeszedłem, 400zł piechotą nie chodzi ;)

borussia_CK

Post autor: borussia_CK » 12 cze 2012, 09:32

To ciekawe, bo Aviva zaproponowala 804 PLN w jednorazowej skladce przy platnosci przez net, w kalkulacji dali 50% znizki.

Moge wrzucic pdf'a z ich kalkulacja.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2012, 10:36 przez borussia_CK, łącznie zmieniany 1 raz.

michok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 290KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna

Post autor: michok » 12 cze 2012, 10:32

Powiem wam, ze ja wole np. doplacic ale miec spokoj.
ostantio poza wawa Garbata stanela i coz...
laweta..
czas oczekiwania 1h z telefonem do PZU.
Ogolnie polecam, mimo to ,ze drogo.

borussia_CK

Post autor: borussia_CK » 12 cze 2012, 10:40

Ogolnie mowiac skladki sa bardzo duze. Bierze sie to tez stad, ze wiele warsztatow ugadywalo sie z wlascicielem i wystawialo zawyzone kosztorysy. Proceder trwal trwal i trwal. Wysokie koszty napraw= wysokie skladki. Proste! Do tego cffaniaki "zawodowo" dorabiajacy sobie stluczkami na miescie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
hamulce części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostacja