Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C5] Przyciemnienie szyb

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
remczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Przyciemnienie szyb

Post autor: remczar » 27 maja 2009, 16:05

Witam,

przeszukalem forum, ale niestety nie znalazlem odpowiedzi na dreczace mnie pytanie :)

Otoz planuje w nastepnym miesiacu przyciemnic szybki w swojej A6, ale zastanawiam sie jakiej folii uzyc, tzn. nie wiem dokladnie jakies jest nazewnictwo i oznaczenia koloru folii, ale wytlumacze na tyle ile potrafir :) Zalozmy, ze czastna folia ma 3 poziomy ciemnosci, gdzie 1 jest najjasniejsza, a 3 najciemniejsza. Myslalem o tym, zeby w swoim sedanie przyciemnic tylna szybe i boczne tylnie na poziomie 2, a przednie szyby w drzwiach na 1, czyli o jeden odcien jasniej. Jak myslicie, czy t o dobrze bedzie wygladac? bo nigdyie nie moglem znalezsc fotek w ten sposob przyciemnionego sedana. Moze ma ktos takie fotki, zebym mniej wiecej zobaczyl jak to wyglada i czy jest sens, czy nie lepiej delikatnie na poziom 1 przyciemnic wszystkie szyby.
Wspomne tylko, ze wczesniej w golfie IV mialem wlasnie tylna szybe na poziom 2, a pozostale na 1 i super to wygladalo, no ale to jest "troche" inna bryla samochodu.

Z gory dzieki za odpowiedzi i pomoc.
Pozdro

kumangt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: kumangt » 27 maja 2009, 16:30

witam tez mi sie to podoba tez takie cos planuje tylko chyba wszystkie folia najjasniesza tylko pojawia sie problem w poprzednim samochodzie mialem wszystkie ciemne szybki i 4 razy zabrany dowod a tylnie szyby przyciemnione to nie to co wszystkie procz przedniej co wy na to chetnie bym sie dowiedzial cos tez na ten temat pozdro
100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.

smoke
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Smotek
Silnik: 2.5TDI 155KM
Napęd: Quattro

Post autor: smoke » 27 maja 2009, 16:57

Mogę powiedzieć że przyciemnienie dwoma odcieniami folii jest raczej mało widowiskowe poza tym co z różnica czy będziesz miał przód jaśniej zrobiony i tak dowód ci za to zabiorą jak będą chcieli więc jak już przyciemniać to równo bo lepszy efekt jest a co do ciemności folii to ja sam przyciemniałem w zeszłym tygodniu średnią tzn 2 jak pisałeś i folia w dzień wygląda na bardzo jasną, a przód zawsze będzie jaśniej wyglądał od tyłu bo go rozświetla przednia szyba, jeszcze różnica jakie masz wnętrze auta jasne czy ciemne bo to też dużo zmienia. Ja bym polecał średnią na całości!!!!
zamiast krwi benzyna, zamiast serca turbina:-)

Awatar użytkownika
remczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: remczar » 27 maja 2009, 17:55

Bolid kolegi MISIEK_A6 wyglada super, tylko wydaje mi sie ze troche za ciemna ta folia, a do tego wszystkiego mieszkam w Niemczech i pojezewam, ze jak niemiecka policja zobaczylaby fure na polskich tablicach z takimi ciemnymi szybami, to raczej na sete by sie przypieprzyli. Raczej zdecyduje sie na calosc na najjasniejszy poziom, bo wtedy nie kluje palkarzy w oczy :mrgreen:
A do kolegi MISIEK_A6 rzeczywiscie musze zagadac, jak przyciemnial i jakie relacje z policja po przyciemnieniu :mrgreen: , chyba ze predzej odezwie sie w tym temacie.
Dzieki koledzy za opinie, w sumie troche mnie utwierdziliscie w pierwotnym planie na calosc w jednym odcieniu. Cos takiego jak w linku z podpisu kolegi smoke na tej szarej A4 B6, bo ta C5 ze stronki troche zbyt "gangstersko" jak dla mnie :D
Pozdro

Tasior5
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Tasior5 » 27 maja 2009, 21:40

Tu masz namiar na stronę internetową masz tam wszystko wyjaśnione
http://www.foliatec.pl/ :-)
Pozdrawiam Patryk ;-)

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 27 maja 2009, 22:24

remczar, co do szybek to przyciemniaj <ok> Moje szybki wcale nie sa za mocno przyciemnione... Byly 4 możliwe stopnie przyciemnienia

1-lekko jakies 20%
2- w sam raz taki tez wybrałem okolo 35%
3- mocno
4-smoła

Wybierajac folie wybieraj tzw. 35 (trzydziestke piątke) Zalezy pod jakim kątem sie patrzysz... Wieczorem jak ciemno jest to wogole nie widac ze sa przyciemnione <ok>

A zdawać Ci się może bo obrabiałem foto i troche przyciemniłem kolorki <ok>

Miałem kontrole już i sie nie doczepili więc PRZYCIEMNIAJ!! Napisz do mnie na gg 4772011 to pogadamy 8-)

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 27 maja 2009, 22:39

censored, Ona sie nazywa 35... Ale ma koło 35-45% przyciemnienia...

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 27 maja 2009, 22:53

No mi tez pokazali 4 rodzaje <ok>

smoke
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Smotek
Silnik: 2.5TDI 155KM
Napęd: Quattro

Post autor: smoke » 27 maja 2009, 23:44

No tak ale samo przyłożenie do szyby nic ci nie da, efekt jest dopiero jak folia jest na wszystkich szybach bo w tedy robi się w środku ciemno i dopiero można zauważyć jak jest na prawdę, bo jak przyłożysz do jednej szyby dla porównania to wygląda dużo jaśniej i to jest mylące !!! :-?
zamiast krwi benzyna, zamiast serca turbina:-)

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 27 maja 2009, 23:51

smoke, ja o tym doskonale wiem... I takie firmy również... Jeśli dobierasz folie warto zwrocic uwage na kolor tapicerki... Ja mam jasny wiec to jest jeszcze kolejny plus ze nie widac ze tak mocno mam przyciemnione...

PS. Profesjonalne firmy maja obklejone samochody każdym rodzajem foli i widać czarne na białym jak wygląda <ok>

Awatar użytkownika
remczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: remczar » 28 maja 2009, 00:30

Dzieki Panowie, wlasnie chyba sie zdecyduje na 35%.
Pozwole sobie wrzucic fotki mojego golfa z przyciemnionymi szybami i w sumie taki stopien przyciemnienia juz by mnie zadowalal, bo nie mialem ani jednego przypalu z policja przez rok czasu jak nim jezdzilem. Moze wiecei jaki to jest poziom przyciemnienia ?:D Jak widac na fotkach, zalezy od kata z jakiego sie patrzy i roznica jest dosyc spora. To byl wlasnie poziom 2 z mozliwych trzech do wyboru. Raczej na 100% zdecydowany jestem na jednolite przyciemnienie, bo jak widze tylko tyl ciemny a przednie szyby w drzwiach jasne, to cos nie pasuje jak dla mnie.
Pozdro

Awatar użytkownika
Forum A6 C4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 C4 Forum
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD

Post autor: Forum A6 C4 » 28 maja 2009, 20:45

zależy co komu ja np tył mam najciemniejszą jaka tylko jest żeby mi nikt nie zaglądał, przód o dwa stopnie jaśniejsze żeby milicja nie czepiała się tak mocno <ok>

kiernozA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kiernozA6 » 06 cze 2009, 21:33

Ja również myśle o przyciemnieniu szybek w C5 kombi, moja koncepcja wygląda tak aby wszystkie boczne przyciemnic nie za mocno (np tak jak sugerujecie 35% zeby sie nikt nie czepieał) a szybe z tylnej klapy na mocno Ciemny. Czy ktos ma może tak zrobione albo widzaił coś takiego? i jak to jest z widocznością w nocy w przypadku 35%.

pozdrawiam

kiernozA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kiernozA6 » 06 cze 2009, 22:39

Ze wzrokiem u mnie jak narazie wszystko ok :)

Awatar użytkownika
remczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: remczar » 17 cze 2009, 14:46

Panowie, a nie orientujecie sie przypadkiem jakie sa przepisy w Niemczech odnosnie przyciemniania szyb? Bo szukam i szukam i nic nie moge znalzec na ten temat. Szkoda by bylo wydac siano na przyciemnienie, zeby pozniej zdzierac folie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl