[All] Przyciemnianie szyb
- kylo99
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
No i panowie bylem dzis w warsztacie gdzie robia szybki i koles odmowil mi ze niezrobi mi szyb przednich bocznych bo to jest nielegalne,za reszte chcial 220funa no i jeczal ze tylnia szyba to najwiekszy problem.
Podobno jest u nas w UK takie samo prawo ze przodu niemozna przyciemnic jesli np mamy audi(szyby atermiczne) bo sa przyciemnione tyle ile mozna to zrobic.
A jak policja zatrzyma albo sciagamy szyby przy nich albo 60funtow mandat i 3punkty karne.
dodam ze powiedzial ze roznie jest z policjantami bo jeden sie nieprzyczepi i zaakceptuje a z drugim lipa!!!
Ps.Martin u nas w Hanesco tez powiedzial ze niemoge miec przodu,no i koszt to 650 za tylne szyby a 800zł za wszystkie na wlasna obpowiedzialnosc 8-)
A teraz pytanie do absajlera:
Ty masz wszystkie szyby przyciemnione?tu przyciemniales?
i czy niemasz zadnych problemow z motem i policja w UK :?:
Podobno jest u nas w UK takie samo prawo ze przodu niemozna przyciemnic jesli np mamy audi(szyby atermiczne) bo sa przyciemnione tyle ile mozna to zrobic.
A jak policja zatrzyma albo sciagamy szyby przy nich albo 60funtow mandat i 3punkty karne.
dodam ze powiedzial ze roznie jest z policjantami bo jeden sie nieprzyczepi i zaakceptuje a z drugim lipa!!!
Ps.Martin u nas w Hanesco tez powiedzial ze niemoge miec przodu,no i koszt to 650 za tylne szyby a 800zł za wszystkie na wlasna obpowiedzialnosc 8-)
A teraz pytanie do absajlera:
Ty masz wszystkie szyby przyciemnione?tu przyciemniales?
i czy niemasz zadnych problemow z motem i policja w UK :?:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
No to ja sie troszke rozpisze na ten temat :-D
Przy Audi mam sciemnione szyby juz fabrycznie przod wypalane a tyl folia i na przegladzie w polsce mial jeden osiol problem wiec pojechalem do innej stacji diagnostycznej i tam zrobiono mi przglad bezproblemowo
Teraz cos na temat policji:
- Anglicy jak mnie zlapali 4 miesiace temu jak jechalem golfem tzn moja kobieta leciala 100 przez miasto i speed kamerka zrobila nam fotke a policja to widziala i za nami wystartowala to po zatrzymaniu nas doczepil sie do szyb ale powiedzialem ze w polsce tak mozna wiec nic nie powiedzial tylko jeszcze milego wieczoru nam zyczyl i nawet mandatu nie dali poniewaz nie moga jak masz polskie blachy :mrgreen:
- Polskie zomo jak mi wyskakuje na ulice to juz opuszczam szybe na dol i jak podjezdzam do nich to juz mam opuszczona i nigdy nie szczaili ze mam ciemne szyby, bo to tempaki sa heh :-D
A teraz cena przyciemnienia, u mnie w Lesznie wolaja po 100zl od szyby tak mi przynajmniej tak za Golfa IV mi zaspiewali. Przy tylna szybe A6 (mam na mysli limuzyne) moga skasowac jakies 200zl poniewaz nie liczy sie wielkosc szyby tylko trudność wykonania. Tak czy siak w 700zl powinno sie to wszystko zamknac.
No to chyba tyle :-D pozdrawiam
Przy Audi mam sciemnione szyby juz fabrycznie przod wypalane a tyl folia i na przegladzie w polsce mial jeden osiol problem wiec pojechalem do innej stacji diagnostycznej i tam zrobiono mi przglad bezproblemowo
Teraz cos na temat policji:
- Anglicy jak mnie zlapali 4 miesiace temu jak jechalem golfem tzn moja kobieta leciala 100 przez miasto i speed kamerka zrobila nam fotke a policja to widziala i za nami wystartowala to po zatrzymaniu nas doczepil sie do szyb ale powiedzialem ze w polsce tak mozna wiec nic nie powiedzial tylko jeszcze milego wieczoru nam zyczyl i nawet mandatu nie dali poniewaz nie moga jak masz polskie blachy :mrgreen:
- Polskie zomo jak mi wyskakuje na ulice to juz opuszczam szybe na dol i jak podjezdzam do nich to juz mam opuszczona i nigdy nie szczaili ze mam ciemne szyby, bo to tempaki sa heh :-D
A teraz cena przyciemnienia, u mnie w Lesznie wolaja po 100zl od szyby tak mi przynajmniej tak za Golfa IV mi zaspiewali. Przy tylna szybe A6 (mam na mysli limuzyne) moga skasowac jakies 200zl poniewaz nie liczy sie wielkosc szyby tylko trudność wykonania. Tak czy siak w 700zl powinno sie to wszystko zamknac.
No to chyba tyle :-D pozdrawiam
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum . 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
Uwierz censored, ze to skutkuje, nie udalo mi sie to raz czy dwa tylko kilka razy :mrgreen: W koncu nie mozna wysiadac podobno z samochodu wiec ja zawsze jestem gotowy do kontroli z otwarta szyba :-D
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum . 

- kylo99
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
- Kontakt:
no to ja podlapie ten myk z opuszczaniem hehe
Absajler a moglbys mi podeslac kilka fotek na kylo99@wp.pl bo niedam rady podjechac bo teraz mam nocki i po ostatniej lece do PL.
no i bede was musial pozegnac na troszku
censored a ty miales przyciemnione fabrycznie bo na moich jest napisane TINTED wiec chyba juz sa tyle ile prawo przewiduje,ale dla mnie wciaz mało 8-)
Absajler a moglbys mi podeslac kilka fotek na kylo99@wp.pl bo niedam rady podjechac bo teraz mam nocki i po ostatniej lece do PL.
no i bede was musial pozegnac na troszku
censored a ty miales przyciemnione fabrycznie bo na moich jest napisane TINTED wiec chyba juz sa tyle ile prawo przewiduje,ale dla mnie wciaz mało 8-)
Ostatnio zmieniony 06 maja 2008, 20:30 przez kylo99, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Unie w miescie jezdza takie auta zawsze mozna powiedziec ze juz takie kupilem 

Ostatnio zmieniony 06 maja 2008, 22:34 przez Martin, łącznie zmieniany 1 raz.
ktos tu pisal ze pzycienione szyby sa juz nie modne
tu nie chodzi o mode tylko o to zeby zaden pacan nie gapil sie na to co masz w samochodzie, druga sprawa to temeperatura. Klima klimą ale zanim ja właczysz w goracy dzien to mozna sie usmazyc (tymbardziej ja w czarnym aucie) ja mam u sebie załozone lustrzanki i ostatnio jak mnie policja zhaltowala to sie pies wystraszyl jak wszedl do srodka bo z przodu siedzialem tylko ja a z tyłu mialem 2 kumpli
oczy wielkie zorbil jakby ducha zobaczyl :!: dobrze pacanowi. Nikt go tam nie zapraszal. :-P
Wg mnie modne nie sa szyby na maxa CZARNE. Bo to lekko AGRO-tJuningiem zaciąga. Ale lekko sciemnione ub lustra to i wyglada dobrze i zdaje egzamin z temperatura. Ja placiłem w za swoje (caly tyl) 300zł, robil mi to dobry znajomy i jestem zadowolony.
Kupowanie folii z allegro odradzam, bo to sie nadaje do pakowania paczek a nie obklejenia szyb. Co do swiatła stopu.
Nie ma sensu wycinac okienka na swiatlo bo przede wszystkim tragicznie to wyglada, a nawet przez mega czarna szybe widac swiatlo i to dobrze.

Wg mnie modne nie sa szyby na maxa CZARNE. Bo to lekko AGRO-tJuningiem zaciąga. Ale lekko sciemnione ub lustra to i wyglada dobrze i zdaje egzamin z temperatura. Ja placiłem w za swoje (caly tyl) 300zł, robil mi to dobry znajomy i jestem zadowolony.
Kupowanie folii z allegro odradzam, bo to sie nadaje do pakowania paczek a nie obklejenia szyb. Co do swiatła stopu.
Nie ma sensu wycinac okienka na swiatlo bo przede wszystkim tragicznie to wyglada, a nawet przez mega czarna szybe widac swiatlo i to dobrze.