Jak bys dostał raz takimi odłamkami w twarz przy lekkiej kolizji to bys nie pisał 'kodexowych" głupot. Folia bezbarwna nie jest zabroniona bo sam fakt że sie szyba nie wysypie nie przeszkadza w niczym-drze się jak papier ale nie ma problemu z raniącymi skóre odłamkami.
Co innego folie przeciwłamaniowe które utrudniaja owe darcie się zbitej szyby.
Niedawno kolega miał zdarzenie z kołem od ciężarówki które zmasakrowało auto i rykoszetem poleciało też na tylną przyciemniona szybe-jak by była zwykła to by poraniła mu cała twarz dziecka a tak została na folii.
Dlatego ja raz po kolizji bocznej zawsze oklejam szyby boczne,w A8 mam zresztą fabryczne atermiczne z folia w srodku więc prawnie sa jak najbardziej dozwolone.
[A6 C5] Przyciemnianie lamp tylnych folią - czy robił już to
Nie puszą ci przegladu bo nie spełnia norm przepuszczalności i to oczywiste a jaeli diagnosta-neptyk pitoli że folia nawet biała spełniajaca normy jest be to kaz mu sie douczyć bo nigdzie nie ma takiego przepisu.
Prawdą jest że takich neptyków nie brakuje i potrafia sie czepiac foli miedzy szybami w szybach podwójnych jakie ma wiele aut klasy lepszej. Zastanówcie się tez dlaczego przednia szyba jest klejona od wielu lat obowiązkowa?
Prawdą jest że takich neptyków nie brakuje i potrafia sie czepiac foli miedzy szybami w szybach podwójnych jakie ma wiele aut klasy lepszej. Zastanówcie się tez dlaczego przednia szyba jest klejona od wielu lat obowiązkowa?

- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: