Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Przyciemnianie lamp tylnych folią - czy robił już to

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Gość.

Post autor: Gość. » 11 wrz 2015, 13:15

Jak bys dostał raz takimi odłamkami w twarz przy lekkiej kolizji to bys nie pisał 'kodexowych" głupot. Folia bezbarwna nie jest zabroniona bo sam fakt że sie szyba nie wysypie nie przeszkadza w niczym-drze się jak papier ale nie ma problemu z raniącymi skóre odłamkami.
Co innego folie przeciwłamaniowe które utrudniaja owe darcie się zbitej szyby.

Niedawno kolega miał zdarzenie z kołem od ciężarówki które zmasakrowało auto i rykoszetem poleciało też na tylną przyciemniona szybe-jak by była zwykła to by poraniła mu cała twarz dziecka a tak została na folii.

Dlatego ja raz po kolizji bocznej zawsze oklejam szyby boczne,w A8 mam zresztą fabryczne atermiczne z folia w srodku więc prawnie sa jak najbardziej dozwolone.

wandzik83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: wandzik83 » 11 wrz 2015, 13:59

nie pisze głupot. sam od zawsze przyciemniam delikatnie przednie boczna i nigdzie przeglądu nie chcą puscic bo mowią ze żadnej folii bo takie przepisy.nawet przepuszczalnosci nie sprawdzają.tylko jeden diagnosta sie temu nie przygląda:)

Gość.

Post autor: Gość. » 11 wrz 2015, 14:45

Nie puszą ci przegladu bo nie spełnia norm przepuszczalności i to oczywiste a jaeli diagnosta-neptyk pitoli że folia nawet biała spełniajaca normy jest be to kaz mu sie douczyć bo nigdzie nie ma takiego przepisu.
Prawdą jest że takich neptyków nie brakuje i potrafia sie czepiac foli miedzy szybami w szybach podwójnych jakie ma wiele aut klasy lepszej. Zastanówcie się tez dlaczego przednia szyba jest klejona od wielu lat obowiązkowa? :)

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 13 wrz 2015, 13:12

Apophis pisze:Prawdą jest że takich neptyków nie brakuje i potrafia sie czepiac foli miedzy szybami w szybach podwójnych jakie ma wiele aut klasy lepszej. Zastanówcie się tez dlaczego przednia szyba jest klejona od wielu lat obowiązkowa?
Święta prawda <okok>
Warsztat, naprawy Audi A6.

zk2is8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zk2is8 » 13 paź 2015, 13:02

Ja u siebie lekko przyciemnilem, swiatlo jest troche mniej wyraziste niz bylo, ale nie swieci jakos na tyle ciemno, zeby nie bylo wyraznie widoczne.Obrazek

luk330
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: ŁUKASZ
Rocznik: 2006
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Skrzynia: S-tronic
Kontakt:

Post autor: luk330 » 15 paź 2015, 18:18

zk2is8, fajnie wyglada, ale cos czuje, ze w ciagu dnia kierunkowskazy beda slabo widoczne. Folia? :)
A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja