[A6 C5] Przeróbka przed liftem na po lifcie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
zenton muszę taką operację zrobić u siebie - żeby wyciągnąć silniczki z lamp to trzeba rozkleić lampę? Oglądałem te lampy ale doszedłem do wniosku że nie da się ich wyciągnąć "tyłem" ale może się mylę.zenton pisze:sposób na samopoziomowanie:
z nowych lamp wyciągasz silniki krokowe i w ich miejsce wstawiasz silniki ze starych lamp.
Następnie silniki podłączasz do pinów w kostce w identyczny sposób jak w starej lampie.
15 minut roboty. Działa w 100 %. Sam to przerabiałem u siebie.
Pozdr.
Panowie miałem ostatnio mała stłuczkę. Blacharz się pośpieszył i sam zaczoł kupować części. Kupił już lampy i zderzak (po lifcie). wszystko jest eleganco tyle że mam autko z 2001 roku z czasów w których teoretycznie produkowali już model po faceliftingu lecz ja miałem jescze model sprzed liftingu. (dorzuce fotke) Maska też ewidentnie jest sprzed liftu.
Czy maska też koniecznie jest do wymiany czy bedzie pasowała od starszego modelu.
Moj problem polega na tym że zależy mi na czasie (nie ma go na tyle dużo by jeździć i maski szukać.
Pozdrawiam
Czy maska też koniecznie jest do wymiany czy bedzie pasowała od starszego modelu.
Moj problem polega na tym że zależy mi na czasie (nie ma go na tyle dużo by jeździć i maski szukać.
Pozdrawiam

Potrzebuje wyruszyć w trase za kilka dni. Musze w takim razie to przemyśleć.Voytec pisze:Będzie pasować ale będziesz miał duże szpary przy lampachBencolek pisze:Czy maska też koniecznie jest do wymiany czy bedzie pasowała od starszego modelu.![]()
Nie wygląda to ładnie![]()
Radze szukać poliftowej
Tak czy owak dziekuję bardzo za odpowidź.
Pozdrawiam

-
- Forum Audi A6 / A7
Kolego, lampy przed liftowe są bardziej ścięte od str. chłodnicy tzn. są bardziej na ukoś, a po liftowe są bardziej proste. Oczywiście o ile się nie mylę. Jeśli masz lampę przed o po lifcie to sobie looknijBencolek pisze:Potrzebuje wyruszyć w trase za kilka dni. Musze w takim razie to przemyśleć.Voytec pisze:Będzie pasować ale będziesz miał duże szpary przy lampachBencolek pisze:Czy maska też koniecznie jest do wymiany czy bedzie pasowała od starszego modelu.![]()
Radze szukać poliftowej
Pozdrawiam
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Dzięki bardzo. Autko postoi dłużej u mechanika ale będzie wyglądać jak oryginalnie wyglądało. Bez udawania.KucaQ pisze:Kolego, lampy przed liftowe są bardziej ścięte od str. chłodnicy tzn. są bardziej na ukoś, a po liftowe są bardziej proste. Oczywiście o ile się nie mylę. Jeśli masz lampę przed o po lifcie to sobie looknijBencolek pisze:Potrzebuje wyruszyć w trase za kilka dni. Musze w takim razie to przemyśleć.Voytec pisze: Będzie pasować ale będziesz miał duże szpary przy lampach![]()
Radze szukać poliftowej
Pozdrawiam
Ps: Jak wcisnąć "pomógł" i gdzie to jest?

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7