[a6 c4] podświetlane klamki
Dawid2542, to co dodales o braku reakcji po otwarciu i zamknieciu dzwi bez kluczyka jest sluszne.wylaczasz zaplon otwierasz dzwi i masz mozliwosc dopoki ich nie zamkniesz jeszcze zamknac lub uchylic szybe.po trzasniecu dzwiami juz takiej mozliwosci nie ma.jest to swoiste zabezpieczenie przed wlamaniem.aby ktos drutem przez szczeline nie nacisnal guzika.i nie otworzyl sobie okna,.
tak glupie rozwiazanie jest w corolli 1999 rok.wystarczy przez drzwi i uszczelke wepchnac kij i nacisnac guzik a szyby sie otwieraja.poznalem to wtedy gdy musialem klientowi dorabiac zamki i dostarczyl mi autko na lawecie.
[ Dodano: 2010-10-16, 19:50 ]
uwaga co do podswietlenia klamek....dostalo mi sie w lapy podswietlenie klamek z c5.jest to taka plexa z zarowka.jest montowana na klamce od strony tapicerki.mysle ze wystarczy wyciac w naszych klamkach na gorze szczeline wielkosci tej wlasnie plytki zeby swiatlo dotarlo do wneki ktora ma byc oswietlona.bedzie wtedy tak jak w c5 ori....wykonanie nastapi w tym tygodniu co postaram sie uwiecznic na fotkach....maly szczegol ale znikna wtedy didki ktore jednak bylo czasami widac.....
tak glupie rozwiazanie jest w corolli 1999 rok.wystarczy przez drzwi i uszczelke wepchnac kij i nacisnac guzik a szyby sie otwieraja.poznalem to wtedy gdy musialem klientowi dorabiac zamki i dostarczyl mi autko na lawecie.
[ Dodano: 2010-10-16, 19:50 ]
uwaga co do podswietlenia klamek....dostalo mi sie w lapy podswietlenie klamek z c5.jest to taka plexa z zarowka.jest montowana na klamce od strony tapicerki.mysle ze wystarczy wyciac w naszych klamkach na gorze szczeline wielkosci tej wlasnie plytki zeby swiatlo dotarlo do wneki ktora ma byc oswietlona.bedzie wtedy tak jak w c5 ori....wykonanie nastapi w tym tygodniu co postaram sie uwiecznic na fotkach....maly szczegol ale znikna wtedy didki ktore jednak bylo czasami widac.....
Dawid2542, ja nie mowie tu o oswietleniu guzikow tylko o tym zabezpieczeniu ze po wyjeciu kluczykow i wyjsciu z autka i zamkniecu dzwi przestaja dxzialac guziki do otwierania szyby.sporobj po wyjeciu kluczyka i otworzeniu dzwi naciskac szyby...bedzie dzialac w nieskonczonosc dopoki dzwiami nie klapniesz wtedy automatycznie przestaja dzialac guziki.a w tej toyocie dzialaja caly czas.nawet jak zamkniesz autko an klucz.mowilem o takim sposobie wlamania....
z cegla to lataja siurki po 10 lat.czasami zlodziej jest tez z finezja....
z cegla to lataja siurki po 10 lat.czasami zlodziej jest tez z finezja....
Dzieki chlopaki. Czyli te moje chyba sie wylamuja z regul normalnego swiecenia ale jak tomkom1 zabraklo zdolnosci manualnych to ja raczej tez gowno zrobie :-P I zostawie je w spokoju.
Ale fajny sprzecik ci wpadl. Bedzie praktycznie jak ori. Czekam na foty.
Tutaj http://www.rezacze.pl/ tez koles chyba cos w tym stylu zrobil i ladnie to wyszlo.
Ale to juz trzeba miec cierpliwosc i umiejetnosci
Ale fajny sprzecik ci wpadl. Bedzie praktycznie jak ori. Czekam na foty.
Tutaj http://www.rezacze.pl/ tez koles chyba cos w tym stylu zrobil i ladnie to wyszlo.
Ale to juz trzeba miec cierpliwosc i umiejetnosci

-
- Forum Audi A6 / A7
u mnie coś z guzikami jest nie tak. bo nie świeca się wcale dopiero jak sie naciśnie na panelu drzwiach odpowiedni guzik to dopiero w tedy sie zapala i na każdych drzwiach muszę oddzielnie włączać podświetlenie z drzwi kierowcy. potem sie jakiś czas świeca czasami sie nie wyłącza a czasami poświecą trochę i gasna. czy przyczyną może być to że w panelu kierowcy nie ma podswietlenia na 2 guzikach? nie świeca mi pp i lt.
-
- Forum Audi A6 / A7
tomkom1, jak juz sie zapalą to działają normalnie naciskam na drzwiach kierowcy to gaśnie na tych co naciskam. kiedyś trzeba sie będzie dobrać do tego, zapożyczę od taty panel bo ma sprawny i sie zobaczy :mrgreen: a ze sie nie świeca może być wiba styków? bo właśnie nie wiem czy sie tylko od drzwi kierowcy nie paliła a teraz sie pala juz 2