Tak, wytrzymajapawel84 pisze:czyli zostają spręzyny, nie wiem tylko czy te sachsy wytrzymają skok niższy o 3 cm.
[ A6 C5] Gwint vs spręzyny
Koledzy, a jak sie ma sprawa przodem? Tak sie zastanawiam, jak tył i przód siadna o te 3cm to przód dalej optycznie będzie wyżej, bo ten błotnik ma takie wycięcie. Nie mozna np na tył założyć 2cm a na przód 3 albo 4?
Jeszcze jedna sprawa, czesto jezdżę w 5 osób z załadowanym bagaznikiem na full, tył samochodu wtedy siada jak na gwincie heh, po założeniu krótszych spręzyn nie bede tarł kołami o nadkola?
Jeszcze jedna sprawa, czesto jezdżę w 5 osób z załadowanym bagaznikiem na full, tył samochodu wtedy siada jak na gwincie heh, po założeniu krótszych spręzyn nie bede tarł kołami o nadkola?
- pudzians47
- Forum Audi A6 / A7
Wutam
Pytanie mam odnośnie zawieszenia.
Posiadam felgi 19 i tak się zastanawiam nad obniżeniem zawiecha,ale nie wiem na ile se mogę pozwolic.Na komforcie jazdy też mi zależy więc...na wszelki wypadek wrzucam fotki może coś mi polecicie
Zastanawiałem się nad zminą na 17 ponieważ każdy mechanik mówi cytuje ''OLABOGA'' i nie wiem czy nie zmienic na miejsze ale boję się że stracę cały efekt
Porady mile widziane
![Obrazek]()
Pytanie mam odnośnie zawieszenia.
Posiadam felgi 19 i tak się zastanawiam nad obniżeniem zawiecha,ale nie wiem na ile se mogę pozwolic.Na komforcie jazdy też mi zależy więc...na wszelki wypadek wrzucam fotki może coś mi polecicie
Zastanawiałem się nad zminą na 17 ponieważ każdy mechanik mówi cytuje ''OLABOGA'' i nie wiem czy nie zmienic na miejsze ale boję się że stracę cały efekt
Porady mile widziane

Jestem po wymianie felg na 17tki 225/45
oraz sprezyny nowe tył zwykle żadne minusy
Przod mam za wysoko , na starych sprezynach(plus gumy ) tez bylo nisko
Moze ktos dał wczesniej na przod sprezyny od benz?
Nie zalezy mi na glebie i wole komfort a nie gwint
Myslicie ze sprezyny jak dam takie same co z tyl od tego samego producenta to sie powinno wyrownac?
[ Dodano: 2016-04-20, 11:10 ]
Sprezyny mam tył lesjofors 4204225
[ Dodano: 2016-04-20, 11:23 ]
od sedana
wiec dlatego nizej jest tyl ?
oraz sprezyny nowe tył zwykle żadne minusy
Przod mam za wysoko , na starych sprezynach(plus gumy ) tez bylo nisko
Moze ktos dał wczesniej na przod sprezyny od benz?
Nie zalezy mi na glebie i wole komfort a nie gwint
Myslicie ze sprezyny jak dam takie same co z tyl od tego samego producenta to sie powinno wyrownac?
[ Dodano: 2016-04-20, 11:10 ]
Sprezyny mam tył lesjofors 4204225
[ Dodano: 2016-04-20, 11:23 ]
od sedana

wiec dlatego nizej jest tyl ?
Amory spokojnie wytrzymają, ale jeśli masz obawy załóż clipsy - dodatkowe odboje.danio84 pisze:Z tego co wiem to do sprężyn poniżej 3 cm lub 4 cm trzeba mieć amorki o krótszym skoku, bo te nie wytrzymają te standardowe. Chyba ze jestem w błędzie???
http://allegro.pl/gumowe-odboje-plaster ... 77794.html
A generalnie polecam gwint, sam wybierasz wysokość na jakiej chcesz jeździć. Fakt faktem trochę bardziej twardo i trzeba uważać co by czegoś nie urwać, ale na zakrętach jest mega - auto nie ma żadnych wychyleń;)