poprawiłem lokalizacje i przepraszam myślałem że tak może być, jestem porazpierwszy na takim forum pozdrawiam
wrazie gdyby były jeszcze jakies błedy piszcie poprawie.
PS. a juz ucieszyłem sie że ktoś odpowiedział na moje pytanie a tu zoooonk
[ Dodano: 2013-04-18, 12:37 ]
widzę że pytanie jest dość trudne więc może postaram sie odpowiedzieć sam a wy jeśli możecie skorygujcie moje myśli jeśli nie są zgodne z realiami. otóż silnik ze skrzynia łączy sprzegło w moim przypadku hydrokinetyczne które chyba zostawiłbym orginalne bo mam komplet do skrzyni i tu bym nic nie zmieniał. pozostaje mi przykrecic zmiennik momentu obrotowego do kola zamachowego powstaje pytanie jak???

które koło zastosować to przy silniku 2.0 mam od manuala a to od 2.8 raczej nie podejdzie do 2.0

czy moze poszukac koła od 2.0 automat??? tylko czy otwory do montażu sprzęgła będą w tym samym miejscu co na kole sprzegle hmmm chwilowo nie mam jak tego sprawdzic bo silnik 2.0 mam w domu a jestem teraz 1200km od niego. czy wie może ktoś jak połączyć sprzegło od skrzyni automatycznej z audi a6 c4 2.8 ack 1997 rok do silnika 2.0 bpw audi a4 b7. zakładam że mocowanie koła w obu silnikach ma inne rozstawy i nie przekrece sobie ich jak by mi pasowało więc szukam obcji alterantywnej tj. inne koło albo dorobienie flanszy którą przykrecam do sprzegla a potem calosc do kola zamachowego, to drugie nie wydaje sie całkiem głupie. skrzynie z silnikiem i tak musze na dorobionej flanszy łączyć więc nie będzie problemu z odległosciami miedzy skrzynia a silnikiem bo na obu bede mógł sobie ustawic odległość.

mogło by to chyba tak funkcjonować prawda? poprawcie mnie jeśli zadaleko wybiegam myślami