Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6 Avant] Chiptuning silnika 2.7 TDI Multitronic

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
MaciejA62.7tdi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MaciejA62.7tdi » 05 sty 2016, 14:41

Witam panowie. Jak po tym podniesieniu mocy w 2.7 tdi multitronic?? Skrzynia daje rade? Ile podnieść aby bylo bezpiecznie. Moje Audi ma przebieg 230tys i jestem 2 wlascicielem. Auto osobiscie przywiozlem ze Szwajcarii. Jest w idealnym stanie technicznym i nie chce tego zmieniac. Ale mocy troche brakuje. Dzieki za dopowiedzi. Pozdrawiam

remont5
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Przemysław
Rocznik: 2012
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 360KM
Napęd: FWD
Skrzynia: DSG
Paliwo: Diesel

Post autor: remont5 » 11 sty 2016, 15:39

również podbijam pytanie,
czy jest na forum ktoś ze skrzynią MULTI i silnikiem 2.7 TDi, kto zrobił już chipa i może z nami podzielić się opinią.

interesuje mnie zachowanie silnika i skrzyni po podniesieniu mocy, a na marginesie czy spada chociaż trochę spalanie?
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH

artekdzg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: artekdzg » 24 lut 2016, 19:29

remont5 pisze:również podbijam pytanie,
czy jest na forum ktoś ze skrzynią MULTI i silnikiem 2.7 TDi, kto zrobił już chipa i może z nami podzielić się opinią.

interesuje mnie zachowanie silnika i skrzyni po podniesieniu mocy, a na marginesie czy spada chociaż trochę spalanie?
spalanie na pewno spadnie silnik staje sie zwawszy jakby samochod wazyl ok 1T mniej. nie wiem jak multi to zniesie ja mam tipa i quattro zrobiony program na 215kM i 460Nm chodzi jak marzenie

mbectb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mbectb » 28 lut 2016, 01:09

Z tym spalaniem po sofcie to bym sie klucil :) Nie wierz w to co fis pokazuje tylko ile km na baku zrobisz bo znakomita wiekszosc tunerow dekalibruje spalanie calkowicie robiac softy nieumiejetnie badz na szybko. Osobiscie Multitronica w 2.7TDI bym nie ruszal bo on ma juz problemy przy zwyklym 2.0TDI 140PS.
Czipsy, Diagnostyka, Flashowanie UK
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja