Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ A6 C6 Avant] Chiptuning silnika 2.7 TDI Multitronic

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
MaciejA62.7tdi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MaciejA62.7tdi » 05 sty 2016, 14:41

Witam panowie. Jak po tym podniesieniu mocy w 2.7 tdi multitronic?? Skrzynia daje rade? Ile podnieść aby bylo bezpiecznie. Moje Audi ma przebieg 230tys i jestem 2 wlascicielem. Auto osobiscie przywiozlem ze Szwajcarii. Jest w idealnym stanie technicznym i nie chce tego zmieniac. Ale mocy troche brakuje. Dzieki za dopowiedzi. Pozdrawiam

remont5
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Przemysław
Rocznik: 2012
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.6 326KM
Napęd: FWD
Skrzynia: DSG
Paliwo: Diesel

Post autor: remont5 » 11 sty 2016, 15:39

również podbijam pytanie,
czy jest na forum ktoś ze skrzynią MULTI i silnikiem 2.7 TDi, kto zrobił już chipa i może z nami podzielić się opinią.

interesuje mnie zachowanie silnika i skrzyni po podniesieniu mocy, a na marginesie czy spada chociaż trochę spalanie?
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH

artekdzg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: artekdzg » 24 lut 2016, 19:29

remont5 pisze:również podbijam pytanie,
czy jest na forum ktoś ze skrzynią MULTI i silnikiem 2.7 TDi, kto zrobił już chipa i może z nami podzielić się opinią.

interesuje mnie zachowanie silnika i skrzyni po podniesieniu mocy, a na marginesie czy spada chociaż trochę spalanie?
spalanie na pewno spadnie silnik staje sie zwawszy jakby samochod wazyl ok 1T mniej. nie wiem jak multi to zniesie ja mam tipa i quattro zrobiony program na 215kM i 460Nm chodzi jak marzenie

mbectb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mbectb » 28 lut 2016, 01:09

Z tym spalaniem po sofcie to bym sie klucil :) Nie wierz w to co fis pokazuje tylko ile km na baku zrobisz bo znakomita wiekszosc tunerow dekalibruje spalanie calkowicie robiac softy nieumiejetnie badz na szybko. Osobiscie Multitronica w 2.7TDI bym nie ruszal bo on ma juz problemy przy zwyklym 2.0TDI 140PS.
Czipsy, Diagnostyka, Flashowanie UK
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”