Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL] ChipTuning kablem za ~150zł (!?)

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
K@MiL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

[ALL] ChipTuning kablem za ~150zł (!?)

Post autor: K@MiL » 29 sty 2010, 11:21

Witam!

Ostatnio przeglądając neta znalazłem kable umożliwiający chip tuning i co ciekawe do tego +32000 gotowych map. Nie chciałbym gościowi robić reklamy, bo nie wiem czy to jest bezpieczne to po pierwsze, a po drugie chciałbym poznać Waszą opinię na ten temat. I jeszcze co ciekawe to wszystko za około 150zł. Zawsze myślałem, że takie rzeczy to tylko w Erze... ;-)

Awatar użytkownika
mucia
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mucia » 29 sty 2010, 12:26

Słuchaj ja mam coś takiego i w A6 dałem rade zapisać eprom tylko że gość obiecywał że będzie mapa do 2.4 v6 i to dokładnie do mojego sterownika , tak więc na zapisaniu się skończyło :!: . Zabrałem się później za Corse C 1.7 i muszę powiedzieć że zgrało się bardzo ładnie a potem wgrałem nowy ep i BOMBA hahah KOMPUTER SILNIKA ZOSTAÂŁ WYCZYSZCZONY potem nie dało rado wgrać starej mapy i wyczyściło imo ale to już moja wina bo podobno tak się dzieje w sterownikach Siemens'a w Corsie. Tak więc kolego robisz na własną odpowiedzialność i jak nie masz styczności z elektroniką w aucie to jak coś kucnie , bardzo możliwe że się nie podniesiesz 8-)

Z tego co wiem w różnych firmach robią podobnie tylko że oni się troszkę znają na tym i używają INNEGO PROGRAMU :-)

Pozdrawiam

spanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [ALL] ChipTuning kablem za ~150zł (!?)

Post autor: spanky » 29 sty 2010, 14:27

K@MiL pisze:Witam!

Ostatnio przeglądając neta znalazłem kable umożliwiający chip tuning i co ciekawe do tego +32000 gotowych map. Nie chciałbym gościowi robić reklamy, bo nie wiem czy to jest bezpieczne to po pierwsze, a po drugie chciałbym poznać Waszą opinię na ten temat. I jeszcze co ciekawe to wszystko za około 150zł. Zawsze myślałem, że takie rzeczy to tylko w Erze... ;-)
do Twojego AFN'a nie podejdzie... tam tylko wylut kosci zaprogramowanie nowych kosci i dla wygody wlutowanie podstawek

co do Twojego V6 ... tam juz jest flash i generalnie idzie po kablu ... tylko jest jedno ale co do kabli za 150 zł ... jako tako zczytuje program i generalnie nic sie nie stanie nawet jak zerwie polaczenia,natomiast sraczka jest jak w czasie wgrywania zerwie polaczenie ... :evil:

to tak w skrocie co do samej procedury zgrywania i wgrywania ...

co do samych wsadow [gotowych modyfikacji] na dolanczanych CD/DVD, to mozna sie niezle usmiac ogladajac co tam ktos w nich powyczynial ... <rotfl>
197PS/400Nm - powered by edc-tuning.pl

Awatar użytkownika
mucia
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mucia » 29 sty 2010, 15:06

K@MiL .. Masz racje, te mapy które są na płycie to masakra :shock:

Awatar użytkownika
K@MiL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: K@MiL » 29 sty 2010, 18:02

Na AFN'ie to bym może jeszcze to przetestował (auto kobitki ;-)) ale jak nie ma takiej możliwości to lipa, a 180KM mi styka w zupełności.
Kurde jestem ciekaw jak te mapy wyglądają i jak "dobijają" silnik... Bo ludzie sobie naprawdę mogą duże szkody narobić...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
hamulce części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostacja