Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ALL] ChipTuning kablem za ~150zł (!?)

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
K@MiL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

[ALL] ChipTuning kablem za ~150zł (!?)

Post autor: K@MiL » 29 sty 2010, 11:21

Witam!

Ostatnio przeglądając neta znalazłem kable umożliwiający chip tuning i co ciekawe do tego +32000 gotowych map. Nie chciałbym gościowi robić reklamy, bo nie wiem czy to jest bezpieczne to po pierwsze, a po drugie chciałbym poznać Waszą opinię na ten temat. I jeszcze co ciekawe to wszystko za około 150zł. Zawsze myślałem, że takie rzeczy to tylko w Erze... ;-)

Awatar użytkownika
mucia
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mucia » 29 sty 2010, 12:26

Słuchaj ja mam coś takiego i w A6 dałem rade zapisać eprom tylko że gość obiecywał że będzie mapa do 2.4 v6 i to dokładnie do mojego sterownika , tak więc na zapisaniu się skończyło :!: . Zabrałem się później za Corse C 1.7 i muszę powiedzieć że zgrało się bardzo ładnie a potem wgrałem nowy ep i BOMBA hahah KOMPUTER SILNIKA ZOSTAÂŁ WYCZYSZCZONY potem nie dało rado wgrać starej mapy i wyczyściło imo ale to już moja wina bo podobno tak się dzieje w sterownikach Siemens'a w Corsie. Tak więc kolego robisz na własną odpowiedzialność i jak nie masz styczności z elektroniką w aucie to jak coś kucnie , bardzo możliwe że się nie podniesiesz 8-)

Z tego co wiem w różnych firmach robią podobnie tylko że oni się troszkę znają na tym i używają INNEGO PROGRAMU :-)

Pozdrawiam

spanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [ALL] ChipTuning kablem za ~150zł (!?)

Post autor: spanky » 29 sty 2010, 14:27

K@MiL pisze:Witam!

Ostatnio przeglądając neta znalazłem kable umożliwiający chip tuning i co ciekawe do tego +32000 gotowych map. Nie chciałbym gościowi robić reklamy, bo nie wiem czy to jest bezpieczne to po pierwsze, a po drugie chciałbym poznać Waszą opinię na ten temat. I jeszcze co ciekawe to wszystko za około 150zł. Zawsze myślałem, że takie rzeczy to tylko w Erze... ;-)
do Twojego AFN'a nie podejdzie... tam tylko wylut kosci zaprogramowanie nowych kosci i dla wygody wlutowanie podstawek

co do Twojego V6 ... tam juz jest flash i generalnie idzie po kablu ... tylko jest jedno ale co do kabli za 150 zł ... jako tako zczytuje program i generalnie nic sie nie stanie nawet jak zerwie polaczenia,natomiast sraczka jest jak w czasie wgrywania zerwie polaczenie ... :evil:

to tak w skrocie co do samej procedury zgrywania i wgrywania ...

co do samych wsadow [gotowych modyfikacji] na dolanczanych CD/DVD, to mozna sie niezle usmiac ogladajac co tam ktos w nich powyczynial ... <rotfl>
197PS/400Nm - powered by edc-tuning.pl

Awatar użytkownika
mucia
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mucia » 29 sty 2010, 15:06

K@MiL .. Masz racje, te mapy które są na płycie to masakra :shock:

Awatar użytkownika
K@MiL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: K@MiL » 29 sty 2010, 18:02

Na AFN'ie to bym może jeszcze to przetestował (auto kobitki ;-)) ale jak nie ma takiej możliwości to lipa, a 180KM mi styka w zupełności.
Kurde jestem ciekaw jak te mapy wyglądają i jak "dobijają" silnik... Bo ludzie sobie naprawdę mogą duże szkody narobić...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja