I jak tam spalanie?Peter_84 pisze:I stało się...Po sprawdzeniu u kilku diagnostyków okazało się że przepływomierz padnięty...Problem rozwiązany:)Może to nie w temacie ,ale może ktoś się orientuje gdzie można dostać przepływomierz (jakiś sklep wysyłkowy).Na allegro nie chciałbym szukać bo chcę kupić część po numerze VIN (tak dla pewności).Pozdrawiam
Wg producenta 1.8T plus TIPTRONIC w miescie lyka 13,6-8l/100. Na trasie bodajze 7,2L. W praktyce w miescie w lecie moj palil 13,5-14l, a na rasie 110-120km/h ok 9l. Gazu na trasie ok 11,5l.
Tez powaznie zastanawiam sie nad chipem do swojeo AWT w automacie, ale na razie walcze z dluzszym nagrzewaniem sie silnika mimo sprawnego na pierwszy rzut oka ukladu chlodzenia, o czym pisalem juz w innym temacie

--------------
Na 95 spalil mi po miesice ok 13,5l, na 98 ok 14,5. W tym pierwszym przyapdku dodatkowo byly riobione kilkukrotnie logi dynamiczne z pedalem w podlodze.BartG60 pisze:ten silnik nie lubi PB/95 robilem roznego rodzaju proby
i zdecydowanie polecam zalewac bak SHELL V-Pover 99 lub dobra PB/98 tylko wtedy
ten silnik "chodzi" jak trzeba.
I wcale nie wychodzi to drozej!
Tankujac za te same pieniadze np. PB/98 przejedziesz tyle samo km. lub wiecej
niz na PB/95 a silnik bedzie o wiele lepiej reagowal na "gaz".
Pozniej juz nie wiem jak spalanie sie ksztaltowalo bo miesac temu zalozylem LPG. Na trasie 110-120km/h ok 11,5l.
AWT TIPTRONIC.