[A6 C6] 3.0 TDI Chiptuning czy warto?
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja tylko powtarzam opinie osób z branży do których mam pełne zaufanie jak właśnie Rogal czy Marek Staszewski ( Masters )TuneFORCE pisze:niby dlaczego?
Pozatym z jakichś przyczyn kupują znacznie droższe hamownie obciążeniowe - z tego co się dowiedziałem realniej odwzorowują rzeczywiste warunki jazdy - jak sama nazwa mówi pod obciążeniem.
Co oczywiście nie znaczy że na inercyjnej się nie da - oczywiście się da ale jak można lepiej ....
Mam obecnie 2 auta tak wystrojone i jest cacy

- Soft 282 KM i 551 NM
- Lampy przód Led - lift 2009
- Grill S6
- Lampy przód Led - lift 2009
- Grill S6
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Jeśli ktos wciska kit że po usunięciu DPFa wzrośnie moc to po prostu kłamie albo nie ma pojęcia co robi tylko wgrywa jakieś gotowce.marcins6 pisze:WItam. bylem dzis w pewnym serwisie i chlopaki powiedzieli ze sam chip nie da tyle co usuniecie przy tym filtra czastek stalych, i teraz moje pytanie do was, prawda to czy chca poprostu ze mne skroic kase??
Czasami klienci odczuwają "wzrost mocy" ale jest to związane tylko z tym że wcześniej jeździli "przymulonym" autem i po wywaleni chwasta moc/moment wróciły do seryjnych parametrów.
Po usunięciu DPFa można sobie pozwolić na większą moc ale w przypadku 3.0 240KM do po nad 300KM potrzebne jest większe turbo...
Chiptuning, serwis DPF, Hamownia 4x4 MAHA - Poznań/Trójmiasto/Wałbrzych
tuneforce.pl
serwisdpf.pl
tuneforce.pl
serwisdpf.pl
- stifii
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
I jak już usunąłeś ograniczenia? Ja mam podobnie na 5 i 6tce Mariusz mi zdjął o 50nm momentu i tak samo myślę czy by przypadkiem nie pojechać do niego by mi dodał znów tego momentu..vonito pisze:Popieram![]()
ja teraz będe walczył z "podnoszeniem" momentu na wyższych biegach...
dokładnie 5 i 6tce, chciałbym zachować obecna moc ale podnieść ograniczenia na najwyższych biegach bo aktualnie mam dość słaba reakcję czyli przyśpieszenie powyżej 160 km/h. Zobaczymy jak będzie po zmianie