[A6 C6] 3.0 TDI Chiptuning czy warto?
Zawsze można poszukać kogoś z hamownią drogową. Zakładasz sensor na koło i jazda. Tylko trzeba znaleźć kawałek dobrej, pustej drogi do bezpiecznych testów 

Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny.
poglądów, bez podawania przyczyny.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Gerwaziak pisze:To jacyś dyletanci. Lepiej poszukaj innego tunera.
sam sobie zaprzeczasz....Gerwaziak pisze:Hamowanie to spory wysiłek dla skrzyni i taka, która już niedomaga może go nie przeżyć. Pewnie stąd ich obawy.
za takie teksty z automatu powinni dawać bana...
znalazł się Gerwaziak, znawca tematu...tuner nie chciał hamować to nie hamował i tobie nic do tego, jest tyle firm tuningowych że klient na pewno znajdzie takiego co zrobi mu pomiar...
Chiptuning, serwis DPF, Hamownia 4x4 MAHA - Poznań/Trójmiasto/Wałbrzych
tuneforce.pl
serwisdpf.pl
tuneforce.pl
serwisdpf.pl
Wycieknąłeś część mojej wypowiedzi - stąd pewnie brak zrozumienia. Ale powtórzę żeby Ci to ułatwić:TuneFORCE pisze:Gerwaziak pisze:To jacyś dyletanci. Lepiej poszukaj innego tunera.sam sobie zaprzeczasz....Gerwaziak pisze:Hamowanie to spory wysiłek dla skrzyni i taka, która już niedomaga może go nie przeżyć. Pewnie stąd ich obawy.
Tuner powinien albo sprawdzić skrzynię jeżdżąc po mieście i jeżeli wszystko jest ok to proponować hamowanie + tuning albo nie proponować wcale. Jeżeli proponuje wgranie programu bez hamowania auta to jest jak zwykły allegro cwaniak, który sprzedaje gotowce za 250 zł i przerzuca całość ryzyka na klienta nawet nie próbując zdiagnozować stanu auta. Podejrzewam też, że za swoją usługę oczekuje więcej niż 250 zł.
hahahaTuneFORCE pisze:

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
O czym to w ogóle piszesz??Gerwaziak pisze: Tuner powinien albo sprawdzić skrzynię jeżdżąc po mieście i jeżeli wszystko jest ok to proponować hamowanie + tuning albo nie proponować wcale. Jeżeli proponuje wgranie programu bez hamowania auta to jest jak zwykły allegro cwaniak, który sprzedaje gotowce za 250 zł i przerzuca całość ryzyka na klienta nawet nie próbując zdiagnozować stanu auta. Podejrzewam też, że za swoją usługę oczekuje więcej niż 250 zł.
Czy KubaCichy napisał gdzieś jak to wszystko wyglądało? Może tylko telefonicznie się dowiadywał?
Może podjechał tylko z doskoku i zapytał o moda, a tuner pracował i nie mógł sobie pozwolić na oderwanie od pracy i przejażdżki po mieście

właśnie za takie bzdury, wypisywane przez kogoś, komu "się wydaje" chodzą po sieci idiotyzmy, powielane przez innych kłamliwe opinie/tezy na temat jakiś firm/ludzi..TuneFORCE pisze:
hahaha
nie znasz sytuacji, nie wiesz jak wyglądała rozmowa to sie nie wypowiadaj o kimś że jest dyletantem
tuneforce.pl
serwisdpf.pl
tuneforce.pl
serwisdpf.pl
No tak.. a na hamowanie po podpisaniu oświadczenia by czas znalazł.TuneFORCE pisze:
O czym to w ogóle piszesz??
Czy KubaCichy napisał gdzieś jak to wszystko wyglądało? Może tylko telefonicznie się dowiadywał?
Może podjechał tylko z doskoku i zapytał o moda, a tuner pracował i nie mógł sobie pozwolić na oderwanie od pracy i przejażdżki po mieście![]()
No tak.. to może powiesz mi na temat jakiej firmy będą teraz chodzić idiotyzmy?TuneFORCE pisze:
właśnie za takie bzdury, wypisywane przez kogoś, komu "się wydaje" chodzą po sieci idiotyzmy, powielane przez innych kłamliwe opinie/tezy na temat jakiś firm/ludzi..
nie znasz sytuacji, nie wiesz jak wyglądała rozmowa to sie nie wypowiadaj o kimś że jest dyletantem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
No Kolego jak Ty chcesz z Warszawy jechać gdzieś w polskę to
za pomysł tu masz co najmniej kilka miejsc sprawdzonych i godnych polecenia , pozatym takie rzeczy robi się w swojej okolicy , w razie jakichś poprawek , chęci zmiany , czy czegoś podobnego .
Ja robiłem u Master'sa w Touaregu 3.0 TDI w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolony , wszystko super tylko niestety drogo.
Masz też w Wawie w pełni sprawdzonego i godnego polecenia Rogala ( robiłem u niego Audi ) za prawie pół ceny Mastersa , wysil się i trochę poszukaj jest trochę o tym
Ważne żeby hamownia była obciążeniowa a nie inercyjna i w tych 2 miejscach jest .

Ja robiłem u Master'sa w Touaregu 3.0 TDI w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolony , wszystko super tylko niestety drogo.
Masz też w Wawie w pełni sprawdzonego i godnego polecenia Rogala ( robiłem u niego Audi ) za prawie pół ceny Mastersa , wysil się i trochę poszukaj jest trochę o tym

Ważne żeby hamownia była obciążeniowa a nie inercyjna i w tych 2 miejscach jest .
- Soft 282 KM i 551 NM
- Lampy przód Led - lift 2009
- Grill S6
- Lampy przód Led - lift 2009
- Grill S6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
niby dlaczego?Filip wawa pisze:
Ważne żeby hamownia była obciążeniowa a nie inercyjna... .

hamujemy auta w trybie inercyjnym i obciążeniowym i do zrobienia chipa inercja w zupełności wystarcza...po drugie to diagnostyka jest najważniejsza a nie kreseczki...
za niedługo będziecie pisali że tylko i wyłącznie hamownia zaprojektowana i wykonana w kosmicznej technologii w NASA jest jedynym słusznym urządzeniem

tuneforce.pl
serwisdpf.pl
tuneforce.pl
serwisdpf.pl