Mylisz pojęcia. Jak dla mnie przerabianie starych kulerów nie ma sensu bo nowe kosztują nie tak duże pieniądze.RaKo pisze:raggaman, tak jak i kupno używanego samochodu,świetne podejście do tematu.
[ A6 C5] 1.8T większy intercooler
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Temat mocno stary ale chciałbym go zaktualizować. Na lato przy okazji rozrządu planuję zrobić coś z coolerem. Samochód po sofcie. Fmic raczej mi nie odpowiada - też przez koszty. Chcę założyć prawy od bexa lub z 2.7bit. Ktoś się orientuje z którym będzie łatwiej? Może ktoś robił coś takiego albo trafił na temat w sieci? Jak można by zastąpić lub przerobić kratki halogenów żeby znacząco odetkać przepływ powietrza do ic?
z montażem smica jest z każdym tak samo a podcięcie kratek robi się jak najbardziej estetycznie w przypadku montażu fmica jest więcej rzeźby.
https://pl-pl.facebook.com/pages/Dem-Ca ... 7140883770
było-a4 1.8 zmieniło się w 1.8t na 220ps
było też a4 1.9 AWX
jest a6 4,2 ARS
było-a4 1.8 zmieniło się w 1.8t na 220ps
było też a4 1.9 AWX
jest a6 4,2 ARS
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
ja też mam pytanko co do wielkości IC seryjnych 1,8t 2,7bt mają takie same wielkości? silnik bex również? Od 2,5 V6 to raczej nie podjedzie w ori miejsce... wygląda jak chłodnica od wody... raczej 1,9tdi. Wszystkie tą sama wielkość mają? co można wsadzić największego bez wielkich przerubek? Tak by pasowało a nie wycinanie czujników kratek itp. Nawet jak będzie większy o 2cm to jakiś mod jest a przy okazji go wyczyszczę przed montażem 

Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: