Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6 C5 - Brak paska na kompresorze klimatyzacji, kilka pytań

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Corrado90
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

A6 C5 - Brak paska na kompresorze klimatyzacji, kilka pytań

Post autor: Corrado90 » 18 lip 2015, 18:49

Witajcie, od pewnego czasu przestała działać mi dmuchawa ogrzewania w samochodzie niezależnie od ustawionej prędkości obrotowej wentylatora na panelu. Na dniach chcę wyciągnąć wentylator i go obejrzeć, podłączyć na krótko i w razie potrzeby wymienić.
Ostatnio wymieniając miskę olejową zauważyłem że na kompresorze klimy w ogóle nie jest nałożony pasek - przypuszczam że celowo ktoś go ściągnął bo pewnie coś się działo z kompresorem i teraz pytanie:

Kupować drugi używany na allegro (150-300 zł można już znaleźć), zakładać pasek na ten który jest i sprawdzać, czy wymontować ten który jest w aucie i dać gdzieś do sprawdzenia / regeneracji? Jaki może być koszt?

Auto kupiłem w dość słabym stanie, z nie działającą klimą, wybitym zawieszeniem i marnymi hamulcami, jednak w godnych pieniądzach i stopniowo próbuję wyprowadzić samochód na prostą :)

Moreno
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Moreno » 18 lip 2015, 22:17

Z kupowanymi na allegro używanymi częściami (podobno sprawnymi) może być różnie.
Proponowałbym demontaż i regenerację. ...nie licz, że jest sprawna, skoro ktoś wcześniej ściągnął pasek.

Tutaj masz ciekawy wątek → audi-v6-regeneracja-sprezarki-od-klimy-vt12375.htm

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja