[ A6 C5] Wyłączająca się klima na postoju
[ A6 C5] Wyłączająca się klima na postoju
Witam, mam taki problem, objaw pierwszy przy włączeniu klimy ładowanie odrazu dużo spada, znaczy jak jade do 13 V, jak stoje na postoju np w korku to nawet do 12-12,5 V, i drugi objaw jak jade klima chodzi fajnie wszystko itp, lecz ... tylko się zatrzymam jak jest gorąco to na postoju się sama wyłacza włacza i tak w kólko, słychać jak sprzęgiełko zaskakuje i odbija, a tylko zaczne jechać i jest git, co to będzie według was? komputerem sprawdzalem żadnych błędow nie ma
Kolego a wiec wiatrak klimy albo uszkodzony albo bezpiecznik od niego. Koło pompy ABS masz zbiorniczek i taki czarny plastik na nim. ÂŚciągniesz plastik i będą wtyczki jedna jest do wiatraka trzeba na krotko podłączyć i sprawdzić czy działa.
Nie masz problemu?? znajdź kobietę kup samochód i przygarnij psa.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Wyłączająca się klima na postoju
wiatrak sie nie zalaczaarczi1987 pisze:Witam, mam taki problem, objaw pierwszy przy włączeniu klimy ładowanie odrazu dużo spada, znaczy jak jade do 13 V, jak stoje na postoju np w korku to nawet do 12-12,5 V, i drugi objaw jak jade klima chodzi fajnie wszystko itp, lecz ... tylko się zatrzymam jak jest gorąco to na postoju się sama wyłacza włacza i tak w kólko, słychać jak sprzęgiełko zaskakuje i odbija, a tylko zaczne jechać i jest git, co to będzie według was? komputerem sprawdzalem żadnych błędow nie ma
sprawdz wiatrak/bezpieczniki klimy
czy po wylaczeniu sie klimy na postoju (przejscie w tryb econ) po zgaszeniu i zapaleniu silnika da sie ja na chwile wlaczyc?
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
jojo001, kiedyś na forum był temat włączania się i wyłączania sprężarki na wolnych obrotach, kolega który 10 lat się tym zajmuje twierdził że tak nie może być, a ja nadal jestem odmiennego zdania, Nawet niedawno byłęm w serwisie znajomego , pożądny nie taki byle jaki i on też twierdzi że skoro ukłąd jest perfekcyjny, to zabezpiecza to przed zamrożeniem parownika.
Więc się nie przejmuj, ma chłodzić i się nie psuć.
Więc się nie przejmuj, ma chłodzić i się nie psuć.